ΠΡΑΓΑ 2000, ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Κύκλος της Φωτιάς, Αθήνα, Νοέμβρης 2000


...Ωστόσο, μπροστά στο ζοφερό μέλλον που προετοιμάζουν τα αφεντικά, οι αντιστάσεις και εδώ και παγκόσμια εξακολουθούν να ξεσπούν και να μαίνονται. Οι αναρχικοί, θα είμαστε παντού, πάντοτε και με όλα τα μέσα του αγώνα, εκεί που υπάρχουν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες της αντίστασης, στην κατεύθυνση της ανατροπής και για την προώθηση της συνείδησης πως το κράτος και ο καπιταλισμός δεν έχουν κανένα περιθώριο βελτίωσης... Ο ολοκληρωτικός αφανισμός της κυριαρχίας είναι ο μόνος ευγενής προορισμός της.

Α-Nemus, (Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης νο 6 Μάης 2000)

- SEATTLE '99: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...

Ενώ στην Αθήνα δεν είχε σβήσει ακόμα ο απόηχος από την καταστροφική επίθεση που εξαπέλυσαν οι αναρχικοί στο κέντρο της πόλης με την επίσκεψη του “πλανητάρχη” Κλίντον, μια νέα καταστροφική επίθεση εξαπολύθηκε, αυτή τη φορά στο κέντρο της πόλης του Σηάτλ στις ΗΠΑ, με την ευκαιρία της συνόδου του WTO, στις 30 Νοέμβρη '99.

Η καταγραφή βέβαια των βίαιων γεγονότων του Σηάτλ από τα διεθνή ΜΜΕ, δεν ήταν και πολύ καλύτερη από αυτή που επιφύλαξαν τα εγχώρια ΜΜΕ στα γεγονότα της 19ης Νοέμβρη στην Αθήνα... Εξαιτίας όμως και του χώρου όπου εκτυλίχθηκαν (μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ) η παρουσίασή τους ήταν απείρως πιο αποκαλυπτική για το σοκ και την ανασφάλεια που προκαλεί η εκδήλωση της κοινωνικής αντι-βίας στους κυρίαρχους - ακόμα κι όταν αυτά τα γεγονότα, όπως στην περίπτωση του Σηάτλ, προαναγγέλλονται ουσιαστικά από μήνες νωρίτερα... Χαρακτηριστικοί είναι και οι τίτλοι: “Φλόγες του Μίσους” από το Λονδίνο, “Αναρχία στους δρόμους της Αμερικής” από την Αυστραλία, “Το Χάος βασιλεύει στους δρόμους της πόλης” από τοπική εφημερίδα του Σηάτλ κ.ο.κ. (...)

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ...

Γιατί όπως έγραψαν και οι ίδιοι οι σύντροφοι, ό,τι συνέβη στους δρόμους του Σηάτλ δεν ήταν παρά μια γεύση από το μέλλον..!

[Αυτό το κείμενο προέρχεται από τη μπροσούρα BLACK BLOCK ATTACK!
(Κύκλος της Φωτιάς, Γενάρης 2000) κι αποτελεί μικρό απόσπασμα από την ελληνική εισαγωγή
στο κείμενο της αναρχικής ACME Collective για τα γεγονότα στο Σηάτλ στις 30 Νοέμβρη 1999]

*

- Α16. (Φωτογραφίες) Από τις διαδηλώσεις στην Ουάσιγκτον στις 16 & 17 Απρίλη, με αφορμή τη συνδιάσκεψη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συνολικά συμμετείχαν 15.000 έως 30.000 άνθρωποι, ενώ στο αναρχικό "μαύρο μπλοκ", που ήταν συγκρουσιακό στις διαθέσεις και τις δράσεις του, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000. Οι μπάτσοι συνέλαβαν πάνω από 1.300 άτομα.

*

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

[Αυτό το κείμενο-κάλεσμα για συμμετοχή των αναρχικών στις κινητοποιήσεις στην Πράγα
ενάντια στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας δημοσιεύτηκε στο ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ νο 7, το Σεπτέμβρη του 2000, απ' όπου και το αναδημοσιεύουμε]

*

- ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

[Το κείμενο που ακολουθεί συντάχθηκε μετά από δύο συζητήσεις στην Αθήνα
και μοιράστηκε μεταφρασμένο στην Πράγα]

*

- HOLIDAYS IN PRAGUE, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

[Αυτό το κείμενο για τα γεγονότα που ξέσπασαν στην Πράγα ενάντια στη Σύνοδο του
ΔΝΤ και της ΠΤ δημοσιεύτηκε σε μια ειδική ενημερωτική έκδοση του ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ τον Οκτώβρη του 2000, απ' όπου και το αναδημοσιεύουμε]