(Αναρχικό Δελτίο, νο 8, Οκτώβρης 2000)

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Χρόνος: 26 Σεπτέμβρη 2000. Τόπος: Πράγα, Τσεχία.

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός γιορτάζει... Συνδιάσκεψη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τα αφεντικά του πλανήτη συναντιούνται για να προωθήσουν την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας και να καθορίσουν εκ νέου τη στρατηγική και τα σχέδιά τους για τη διεύρυνση της κυριαρχίας τους. Θριαμβολογώντας για το νέο πεδίο που ανοίγεται στον καπιταλισμό, θα μετρήσουν πόσα κεφάλια προλετάριων θα πρέπει να πατηθούν και πόσα εκτάρια γης θα πρέπει να απογυμνωθούν για να χτίσουν και να απολαύσουν το θαυμαστό καινούριο κόσμο τους, την “παντοδύναμη και αδιαμφισβήτητη” νέα τάξη τους.

Ο παγκόσμιος καπιταλισμός φοβάται... Τα αφεντικά και το τσέχικο κράτος, σε συνεργασία με τα πιο οργανωμένα σε θέματα καταστολής ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ, προετοιμάζονται εδώ και μήνες για να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που θα συρρεύσουν κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης στην Πράγα. Μπάτσοι και σωματοφύλακες εκπαιδεύονται ειδικά για τη διαφύλαξη της ασφαλούς διεξαγωγής του συνεδρίου και για την καταπολέμηση των επαπειλούμενων ταραχών στους δρόμους της Πράγας.

Ως αναρχικοί-αντιεξουσιαστές που δρούμε στα πεδία του κοινωνικού πολέμου στην Ελλάδα, αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της παγκοσμιοποίησης του αγώνα, ενάντια στην παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι εξουσιαστές. Στόχος μας είναι να επαληθεύσουμε τους χειρότερους φόβους των αφεντικών. Με τις εμπειρίες προηγούμενων αγώνων, ερχόμαστε στην Πράγα για να βρούμε τους συντρόφους μας απ’ όλο τον κόσμο, να σαμποτάρουμε τη συνάντηση του ΔΝΤ και της ΠΤ, να πραγματώσουμε μαζί την εξέγερση στους δρόμους της Πράγας.

Για μας, δεν θα είναι ποτέ αρκετή η διαμαρτυρία απέναντι στους εκπρόσωπους του Κράτους και του Κεφάλαιου. Και όσο για τους εθνικιστές, τους σταλινικούς, τους κομματικούς, αυτούς που συστρατεύονται με το καθεστώς, ακόμα και με το προσωπείο της “αντίστασης”, εμποδίζοντας να εκφραστούν οι δυνάμεις της ανατροπής, είναι κι αυτοί επίσης κοινωνικοί και ταξικοί εχθροί μας.

Την κρίσιμη στιγμή δεν θα φοβηθούμε κανέναν τους. Η Πράγα θα γίνει μαύρη και κόκκινη...

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αθήνα - Πράγα, Εξεγερμένοι Προλετάριοι

 

[Με το παραπάνω κείμενο στα χέρια, το οποίο συντάχθηκε μετά από δύο ανοιχτές συζητήσεις στην Αθήνα,
αναχώρησαν για την Πράγα οι σύντροφοι και οι συντρόφισσές μας. Καλή τύχη παιδιά!]

1