Αποχαιρετισμός σ΄ έναν παλιό σύντροφο

Eλάβαμε το παρακάτω σημείωμα ως ύστατο αποχαιρετισμό σε έναν παλιό αγωνιστή που έφυγε από τη ζωή και το δημοσιεύουμε εδώ τιμώντας τη μνήμη του και τη συνεισφορά του στον αγώνα.

k_frag
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΕΔΑΚΗΣ

Γεννήθηκε το 1961. Οικογένεια φτωχή με 7 παιδιά. Ο πατέρας απο την πλευρά της μάνας δολοφονημένος απο τους φασίστες, μάλλον στον εμφύλιο. Η μητέρα μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο της Φρειδερίκης.
Ενταγμένος απο μικρός στο ΚΚΕ τους έφτυσε αρκετά νέος και έφυγε. Λάτρης του διαβάσματος απο μικρός κυρίως ιστορία και πολιτική. Στρατό έκανε σε τάγμα ανεπιθυμήτων (απο τα τελευταία) με άπειρα καψόνια αλλά και βασανιστήρια. Κατέληξε κάποια στιγμή στο ψυχειατρίο του 401 Σ.Ν. να τον κρατούν δεμένο χειροπόδαρα, μέχρι που κάποιοι σύντροφοι που τότε δεν τον ήξεραν, οταν τον άκουσαν να βρίζει και να φωναζει στους δεσμώτες του, ειδοποίησαν τον πατέρα του και τον άφησαν.
Το 1984 στο CARAVEL, όταν είχαμε την «τύχη» να μας επισκεφθεί ο J. M. LEPEN συλλαμβάνεται, στα εκτεταμένα επεισόδεια που έγιναν. Είναι απο τους 4 συληφθέντες που κατηγορήθηκαν για πρώτη και έως τώρα μοναδική φορά για εσχάτη προδοσία.
Το 1997 συλλαμβάνεται πάλι με άλλους τέσσερις που συμμετέχουν στα μπλόκα των αγροτών επι ΠΑΣΟΚ, όταν τα ΜΑΤ σκίζανε λάστιχα. Συμμετείχε στους κοινωνικούς αγώνες και παρέμβαινε γραπτά ακόμη και προς το τέλος του. Απο τα χέρια του μάθαμε την ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρηθηκε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και έτσι κατέληξε. Ο Κώστας ήταν ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, αυθόρμητος, ερωτευμένος με την δικαιοσύνη και αληθινά φιλόζωος. Ηταν ένας αναρχοκομμουνιστής που πίστευε στην κοινωνική επανάσταση και στον ένοπλο αγώνα για την πραγματωση της.

ΑΝΤΙΟ ΚΩΣΤΑ…  ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.