Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας στην Πάτρα

Ως αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” επιλέξαμε να στηρίξουμε την πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους, η οποία καλέστηκε από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας για το συντονισμό δράσεων την Παρασκευή 27 Μάρτη στην πλατεία Πυροσβεστείου στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης, ομάδα ατόμων που εδώ και καιρό έχει έμπρακτα εκδηλώσει αντικοινωνικές και εχθρικές απέναντι στο κίνημα συμπεριφορές, δημιουργώντας διάφορα προβλήματα, εμφανίστηκε στο χώρο, απαιτώντας με προκλητικό τρόπο την παρουσία της σε αυτόν, καθώς και στη διαδήλωση που θα ακολουθούσε.

Οι σύντροφοι που καλούσαν στην πορεία, μαζί και με άλλους συντρόφους και συλλογικότητες που βρεθήκαμε σε αυτήν, τους καταστήσαμε σαφές πως δεν έχουν καμία θέση στο δρόμο, όπως και στις συλλογικές, ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος της Πάτρας.

Ύστερα από την αποφασιστική, συλλογική και στιβαρή στάση της περιφρούρησης, αλλά και όλων όσοι βρεθήκαμε στο χώρο, τα συγκεκριμένα άτομα εκδιώχθηκαν από το χώρο της προσυγκέντρωσης, ενώ παράλληλα τραμπούκιζαν και εκστόμιζαν απειλές σε βάρος συντρόφων -ανάμεσα τους και μέλη της δικής μας συλλογικότητας-, στεκιών και κινηματικών εγχειρημάτων.

Από την πλευρά μας έχουμε ξανά στο παρελθόν τοποθετηθεί δημόσια και σταθεί ξεκάθαρα απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και παρασιτούν σε βάρος του. Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές σε καμία κινηματική διαδικασία. Θα υπερασπιστούμε τους συντρόφους, τις δομές και τις διαδικασίες μας απέναντι σε όποιον τις εχθρεύεται.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή του αναρχικού και του ευρύτερου κινήματος να πάρει θέση και να απομονώσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, αντιλήψεις και πρακτικές, όπου και όπως αυτές εκδηλώνονται Επιφυλασσόμαστε να δώσουμε αναλυτικότερες απαντήσεις στο μέλλον εφόσον αυτό χρειαστεί.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”
Πάτρα, 27 Μάρτη 2015

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.