αρχική σελίδα

 

 

Για τη δίκη μιας συντρόφισσας και ένα live αλληλεγγύης...Για την Πέμπτη 11/2/16 είναι προγραμματισμένη η δίκη μιας σύντροφισσας που είχε συλληφθεί σε μια απεργιακή διαδήλωση που χτυπήθηκε από την αστυνομία στις 23/2/2011. Η συντρόφισσα συμμετείχε στην πορεία με το μπλοκ της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, συνελήφθη από Δελτάδες που τη χτυπήσαν, προσπάθησαν να της φορτώσουν μια τσάντα με μολότωφ που είχαν βρει παρατημένη στο δρόμο και κατηγορήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης κι αντίσταση κατά της αρχής με καλυμμένα χαρακτηριστικά (με βαση τον κουκουλονόμο), απόπειρα απρόκλητης σωματικής βλάβης σε έναν μπάτσο της ομάδας Δέλτα, καθώς επίσης παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Τελικά αφού ο κουκουλονόμος καταργήθηκε κι οι τελευταίες κατηγορίες έπεσαν θα δικασθεί για τις τρείς πρώτες σε βαθμό πλημμελήματος.

Επειδή έχουν προηγηθεί κι άλλες δίκες συντρόφων/ισσών κι εκκρεμούν αρκετές ακόμη είναι αδύνατον πια να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα τους χωρίς απεύθυνση στην αλληλεγγύη του κινήματος. Για την οικονομική ενίσχυση της συγκεκριμένης συντρόφισσας αλλά και του ίδιου του κατειλημμένου χώρου αφιερώθηκε μια μουσική εκδήλωση στην Κατάληψη ΛέλαςΚαραγγιάνη 37 και θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες.

Η εκδήλωση έγινε στις 23/1/16 με συναυλία από τους TsiriBand και για όσους έσπευσαν στην Κατάληψη αψηφώντας την παγωνιά των δρόμων, ήταν μια βραδιά πολύ ζεστή κι ένα ταξίδι σε μια μουσικη όαση γεμάτη από τους μαγικούς ήχους και την ονειρική ατμόσφαιρα μιας μπάντας μοναδικής. Τους ευχαριστούμε!

(Και για όσους θυμούνται και ψυχανεμίζονται η μνήμη και η έμπνευσή φέρνει κοντά κι αυτούς που έφυγαν, μια μεγάλη πιανίστα που έζησε εδώ μέσα, στην κατάληψη... https://www.youtube.com/watch?v=KXH4EoOaFowΈνα ευχαριστώ και στην Κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου για τη συντροφική συνεισφορά της και σ΄όλους όσοι συνεισέφεραν επίσης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Εμείς θα νικήσουμε!

 


  

 

 

1