αρχική σελίδα


Ανακοίνωση των ομάδων του 2ου Φεστιβάλ αυτοοργανωμένης θεατρικής έκφρασης

Το μεσημέρι της Τετάρτης 30/10/2013, αστυνομικοί εισέβαλαν στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και προσήγαγαν δύο ηθοποιούς που βρίσκονταν στον χώρο και στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση σφραγίδας, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατ’ επανάληψη κατάληψη δημόσιου κτηρίου.

Σήμερα, Πέμπτη 31/10 στις 12 μ.μ, οι δύο συλληφθέντες περνούν από αυτόφωρο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της σχολής Ευελπίδων (κτήριο 2).

Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις, οι παραστάσεις μας παίρνουν χαρακτήρα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του Εμπρός, υπεράσπισης του χώρου απέναντι στην καταστολή και αλληλεγγύης σε όλους τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους!Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ αναβλήθηκε λόγω ασθένειας ενός μέλους του θιάσου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται ως εξής:Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή)

Πέμπτη 31/10 στις 21:00 Εχθροί εξ αίματος του Αρκά, Buffonata

Παρασκευή 1/11 στις 18:30 Πέρσες του Αισχύλου, Τσιριτσάντσουλες

& στις 21:00 Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού (και μερικών άλλων ανατρεπτικών) του Ντάριο Φο, Μηχανικοί του Φθηνού Μελοδράματος

Σάββατο 2/11στις 21.00 Ανάκριση του Πέτερ Βάις, Facta non VerbaΣτην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

Κυριακή 3/11 στις 21:00 Το Δώρο, Θεατρικός κύκλος Ανάπλους

& γιορτή μετά μεζέδων και μουσικήςΘεατρικές ομάδες: Τσιριτσάντσουλες, Buffonata, Ανάπλους, Μηχανικοί του φθηνού μελοδράματος, Facta non Verba
- - - - - - - - - -


Σεπτέμβρης 2013: Ανακοίνωση των θεατρικών ομάδων μετά το πρόσφατο σφράγισμα & την ανακατάληψη του Εμπρός

Αλληλεγγύη στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός!


Η επιχείρηση σφραγίσματος του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός από την αστυνομία με παρουσία υπαλλήλων του ΤΑΙΠΕΔ τη Δευτέρα 16/9 δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Ανήκει στην ευρύτερη κατασταλτική επίθεση σε βάρος των κατειλημμένων χώρων σε όλη την επικράτεια που βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με τον ασφυκτικό κλοιό που εξυφαίνουν οι σύγχρονοι αφεντάδες γύρω από τους αγώνες και τις ζωές μας: αυτόν της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του ασφυκτικού ελέγχου και της αστυνομοκρατίας, της καταστολής και του εκφασισμού, της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας που εκβιάζει την κοινωνική υποταγή.


Ένας ελεύθερος χώρος μέσα στην πόλη που λειτουργεί οριζόντια με γνώμονα την στέγαση της κοινωνικής ανάγκης για δημιουργική έκφραση, όπως το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, είναι ζωτικός και πολύτιμος!


Στηρίζοντας πολιτικά και κοινωνικά τους κατειλημμένους και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους που πολλές φορές δίνουν στέγη στις δημιουργικές πράξεις και τα όνειρά μας έξω από τους μηχανισμούς του πολιτιστικού εμπορίου και τον έλεγχο επάνω στα περιεχόμενα και τους τρόπους μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός που ανακαταλήφθηκε με επιτυχία στις 17/9, αλλά και σε κάθε κατειλημμένο χώρο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την καταστολή.


Κόντρα στην αθλιότητα, τη βαρβαρότητα και τον θάνατο που υπόσχονται όσοι διαφεντεύουν τις ζωές μας, να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό που αναφέρεται στην αυτοοργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τις ανάγκες από τα κάτω!


Θεατρικές ομάδες: Τσιριτσάντσουλες, Buffonata, Ανάπλους, Μηχανικοί του φθηνού μελοδράματος, Facta non Verba