αρχική σελίδα

 

Αφίσα του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων σχετικά με την επίθεση νεοναζί σε μετανάστη εργάτη στα Πατήσια

 

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Τη νύχτα της 1ης Αυγούστου, στα Πατήσια, νεοναζί επιτέθηκαν στον 34χρονο εργάτη από το Πακιστάν Σαφράζ Αχμέτ με σιδερογροθιές, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι. Είχε μόλις σχολάσει από τη δουλειά του στην Καλλιθέα και πήρε το τρόλεϊ για να γυρίσει στο σπίτι του. Με απειλές σχετικά με τη δράση της χρυσής αυγής, οι φασίστες τον ακολούθησαν από τη στάση που κατέβηκε, τον έσυραν στο προαύλιο της Γκράβας, τον χτύπησαν, του έκλεψαν τα χρήματα και τα χαρτιά του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα στη γνάθο. Παρόλο που ήταν αναγκαίο να χειρουργηθεί άμεσα, η επέμβαση δεν είχε πραγματοποιηθεί ως τις 15 Αυγούστου, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Την ίδια μέρα, εκατό τραμπούκοι της χρυσής αυγής, με την κάλυψη της αστυνομίας, επιτέθηκαν στην Κατάληψη Κούβελου στο Μαρούσι, με μαχαίρια, στυλιάρια και πέτρες, ενώ τελικά τράπηκαν σε φυγή από τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους που περιφρουρούσαν το χώρο. Τα ΜΑΤ, αφού άφησαν τους φασίστες να δράσουν ανενόχλητοι, περικύκλωσαν την κατάληψη, όπου βρίσκονταν και τραυματίες σύντροφοι, και απειλούσαν με εισβολή και συλλήψεις. Αποχώρησαν μετά την άρνηση των συντρόφων να παραδοθούν και την αντιφασιστική πορεία που έφτασε μπροστά στον αστυνομικό κλοιό.

Ένα χρόνο σχεδόν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι παρακρατικοί τραμπούκοι της χρυσής αυγής – οι ίδιοι που σκότωσαν τον Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, που ευθύνονται για εκατοντάδες επιθέσεις σε μετανάστες και σε χώρους του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, στέκια και καταλήψεις- συνεχίζουν να δρουν ως τάγμα εφόδου για λογαριασμό του κράτους και των αφεντικών. Στο στόχαστρό τους εξάλλου είναι εκείνοι που πλήττονται πιο άγρια από την κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, όπως και όσοι παλεύουν εναντίον της. Αποτελούν το δεκανίκι ενός συστήματος που με τους θεσμούς του οδηγεί μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται, χτίζει φυλακές απομόνωσης και στρατόπεδα συγκέντρωσης (όπως στην Αμυγδαλέζα που πέθανε αβοήθητος ο Μοχάμεντ Φαρούκ από το Πακιστάν στις 22 Ιούλη), αθωώνει τον τσιφλικά που έστειλε τους μπράβους του να πυροβολήσουν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, και ενώ οι θάνατοι προσφύγων στα σύνορα συνεχίζονται, βάζει στο αρχείο την υπόθεση της δολοφονίας 12 ανθρώπων από το λιμενικό στο Φαρμακονήσι.

Ο μόνος φραγμός στη φασιστική πανούκλα είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, ντόπιων και μεταναστών, και οι αυτοοργανωμένοι και πολύμορφοι κοινωνικοί αγώνες στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σχολεία, τους χώρους δουλειάς. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ – ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α., Αντιρατσιστική Ταξική Κίνηση Πατησίων, Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων / Αχαρνών, Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου
 

 

1