αρχική σελίδα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

 

 

Την Παρασκευή 29 Ιούλη το πρωί, κατασταλτικές δυνάμεις με συντονισμένη επιχείρηση παραβιάζουν την είσοδο του κτηρίου και εισβάλλουν στο χώρο της κατάληψης Πατησίων & Σκαραμαγκά. Δυνάμεις των ΜΑΤ κυκλώνουν την κατάληψη και ασφαλίτες αναλαμβάνουν να «ερευνήσουν» και να αρπάξουν από το χώρο υπολογιστές  και σημαίες.

 

Στην περιοχή γύρω από το κτήριο συγκεντρώνονται καταληψίες και αλληλέγγυοι, και ένας από τους συντρόφους, στην προσπάθειά του να είναι παρών στο χώρο κατά τη διάρκεια της έρευνας, συλλαμβάνεται, ενώ άλλοι σύντροφοι που επιχειρούν να προσεγγίσουν την κατάληψη δέχονται την επίθεση των ΜΑΤ. Καταληψίες και αλληλέγγυοι βρίσκονται στο Πολυτεχνείο και κλείνουν την Πατησίων σε μια πρώτη άμεση απάντηση στην εισβολή. Το κτήριο ανακαταλαμβάνεται το απόγευμα της ίδιας μέρας. Μετά από ώρες αποδίδονται στον συλληφθέντα τρεις κατηγορίες: «οπλοκατοχή» (για τις σημαίες!), «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», κατηγορία που εφηύραν οι μπάτσοι έχοντας ως «στοιχείο» τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στο χώρο, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια απονοηματοδότησης και διαστρέβλωσης των χαρακτηριστικών του κατειλημμένου χώρου.

 

Στους καιρούς της γενικευμένης επίθεσης του κράτους και των αφεντικών στην κοινωνία, οι καταλήψεις αποτελούν διαρκή ανοιχτά μέτωπα της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η  επιχείρηση διάχυσης του φόβου και της εξατομίκευσης μέσω της καταστολής και της μηντιακής προπαγάνδας προσκρούει στα ανοιχτά, συλλογικά και αδιαμεσολάβητα εγχειρήματα που θέτουν κοινωνικά και με διάρκεια τα προτάγματα της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Οι καταλήψεις, τα στέκια, οι συνελεύσεις αποτελούν σημεία αναφοράς και τροφοδότησης του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που διεξάγεται στους δρόμους και ως τέτοια στοχοποιούνται από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Τα συλλογικά εγχειρήματα του αγώνα  βρίσκονται στο στόχαστρο των κατασταλτικών σχεδιασμών γιατί εκφράζουν και εμπλουτίζονται από τη ριζοσπαστική κοινωνική αντίσταση, γιατί αποτελούν μια διαρκή άρνηση  του κόσμου του κράτους και των αφεντικών. Με δολοφονικές επιθέσεις από τον κατασταλτικό στρατό σε διαδηλωτές,  με εισβολές,  απειλές και επιδρομές από κρατικές και παρακρατικές ομάδες ενάντια στους χώρους αντίστασης, με τις συλλήψεις και τις προφυλακίσεις αγωνιστών και με την κατασυκοφάντηση των αντιστεκόμενων το καθεστώς στοχεύει στην εμπέδωση του φόβου κοινωνικά και στην απομόνωση όσων αντιστέκονται.

 

Να θυμίσουμε - ειδικά σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις - ότι πρόσφατα, στις 16 Ιουνίου, έγινε αστυνομική εισβολή για «έρευνα» στην κατάληψη Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Ιούλη επιχειρήθηκε από συνεργείο της ΔΕΗ η διακοπή παροχής ηλεκτρικού στη κατάληψη Λ. Καραγιάννη 37 με σκοπό να πάψει να είναι βιώσιμη, πράγμα που αποτράπηκε χάρη στην άμεση αντίδραση καταληψιών κι αλληλέγγυων, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης επιχειρείται από τη διοίκηση των ΤΕΙ η εκκένωση της κατάληψης της Αυτοδιαχειριζόμενης Εστίας.  

 

Η κατασταλτική επιχείρηση στην κατάληψη της Πατησίων & Σκαραμαγκά αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στην κατασταλτική αλυσίδα. Η εισβολή επιβεβαιώνει στην πράξη το μήνυμα της αναβάθμισης της κρατικής επιθετικότητας απέναντι στην διογκούμενη διάχυση της κοινωνικής οργής και στις προσπάθειες οργάνωσης της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης.

 

Από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37 που βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο των κρατικών κατασταλτικών σχεδιασμών, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Πατησίων & Σκαραμαγκά και στον συλληφθέντα M.K., ο οποίος μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί στις 10 Αυγούστου.

 

 Οι κρατικές συμμορίες δεν θα ανακόψουν την ορμή του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

 

 

 

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

30/7/2011


 

 

 

1