αρχική σελίδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επικείμενη καταστολή της κατάληψης

Στις 2/3/10, μαζί με αλληλέγγυους-ες, εμποδίσαμε με μια δυναμική μας παρέμβαση τη δημοπράτηση για την ανακατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται η κατάληψη Rosa Nera. H δημοπράτηση επαναλήφθηκε κρυφά, χωρίς δημοσίευση στον τοπικό τύπο, σε χώρο εκτός πολυτεχνείου και με φύλαξη από μπάτσους. Το έργο ανέλαβε εταιρεία απʼτη Χαλκίδα, ενώ ο πρύτανης γρυσπολάκης δηλώνει ότι έως τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσουν εργασίες και θα λήξει η κατάληψη. Ταυτόχρονα, την Παρασκευή 26/3 καλεί στην πρυτανεία δημαρχαίους,νομαρχαίους, βουλευτές και το λοιπό συνάφι, σε σύσκεψη για το κτίριο της Rosa Nera, για να νομιμοποιήσουν όλοι μαζί στα μάτια της κοινωνίας, τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις τους. Μόνο που σʼαυτή τη μάζωξη, μεγάλη απούσα θα είναι η ζωντανή κοινωνία., που μαζί της καθημερινά η Rosa Nera αναπτύσσει τη δράση της.

Τα παραπάνω δρομολογούν εξελίξεις εναντίον της κατάληψης, που μας κινητοποιούν, μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν στο να υπερασπιστούμε αποφασιστικά το πολιτικό και κοινωνικό στίγμα αυτού του χώρου, που εδώ και 6 χρόνια είναι ανοιχτός στην κοινωνία και κομμάτι της, με πληθώρα αγώνων, εκδηλώσεων, συνελεύσεων, έντυπου υλικού, λόγου και δράσεων.Αυτά ακριβώς είναι ο πραγματικός λόγος της επίθεσης της εξουσίας. προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον αυτοοργανωμένο, αντιθεσμικό, συλλογικό χαρακτήρα τέτοιων εγχειρημάτων, για να βάλουν απρόσκοπτοι την κοινωνία σε μια νέα τροχιά αναδιανομής-καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου και απόλυτης κοινωνικής επιτήρησης.

Η υπεράσπιση της Rosa Nera και των καταλήψεων, δεν μπορεί παρά να είναι επιλογή και ανάγκη κάθε ανήσυχου και αβόλευτου ανθρώπου, δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του αγώνα για αυτοκαθορισμό και ελευθερία. Αφορά στους κοινωνικούς χώρους, γιατί όταν απειλείται ένας, απειλούνται όλοι. Αφορά στη δυνατότητα και πιθανότητα μιας κοινωνίας να καταφέρει ίσως κάποτε να βρει το δρόμο για να αποτινάξει τα δεσμά από πάνω της. Καθετί που χάνεται απʼτη μεριά των πολλών, γίνεται όπλο αγριότερης εκμετάλλευσης στα χέρια των λίγων ισχυρών. Το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη. Αυτή μας κρατάει όρθιους απέναντι στη βαρβαρότητα και απελευθερώνει αστείρευτες δυνάμεις αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων εναντίον μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/3 5.00μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην αυλή της Ρόζα Νέρα ενάντια στη σύσκεψη για την καταστολή της κατάληψης (το βράδυ ανοιχτή συνέλευση )

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3 11.00πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία αγοράς

 

Κατάληψη Rosa Nera

http://rosanera.squat.gr

 

 

1