αρχική σελίδα

 


Για τον παρακρατικό εμπρησμό οχήματος στον πεζόδρομο Πατησίων & Σκαραμαγκά


Την Τρίτη 7 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο της κατάληψης, συλλογική κουζίνα, με την συμμετοχή 40 συντρόφων και συντροφισσών. Στις 2 και μισή το βράδυ και αφού ο περισσότερος κόσμος είχε αποχωρήσει, φασιστόμπατσοι -προφανώς κατόπιν παρακολούθησης- επιλέγουν την στιγμή και πυρπολούν το μοναδικό μηχανάκι που ήταν σταθμευμένο στον πεζόδρομο. Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από τον κόσμο που ήταν εκείνη την στιγμή στην κατάληψη.

Ακόμη μια πράξη στο παρακρατικό έργο της Αστυνομίας, που περιλαμβάνει διαρκείς παρενοχλήσεις από τις μηχανοκίνητες συμμορίες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και τον εμπρησμό του οχήματος ενός γείτονα τον Απρίλιο, επίσης στον πεζόδρομο δίπλα απ την κατάληψη.

Το παρόν κείμενο δεν έρχεται να πέσει απ’ τον ουρανό σε σχέση με τον ρόλο του κράτους και του παρακράτους ως μηχανισμούς καταστολής και ελέγχου της κοινωνίας.

Τα τελευταία 3 χρόνια κοινωνικής κόλασης το αποδεικνύουν περίτρανα.
Η στρατιωτική κατοχή του κέντρου της πόλης το αποδεικνύει περίτρανα.
Οι κρατικές πλάτες στους ναζί και στην μισαλλόδοξη βία τους το αποδεικνύει περίτρανα.

Τέτοιες επιθέσεις φαντάζουν αμελητέες,
όταν την ίδια στιγμή οι ένστολοι δολοφόνοι -τα ΜΑΤ, η συμμορία ΔΕΛΤΑ, οι ασφαλίτες- πραγματοποιούν πογκρόμ και στέλνουν χιλιάδες μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
όταν τα ίδια καθάρματα με εντολή των εργοδοτών τους – κράτους και αφεντικών – έσπασαν την 9μηνη απεργία στην Ελ. Χαλυβουργία, εισβάλλοντας στο εργοστάσιο και συλλαμβάνοντας απεργούς.
όταν ο αγώνας των κατοίκων στη Χαλκιδική, ενάντια στην μόλυνση από τα μεταλλεία χρυσού, καταστέλλεται άγρια με τόνους χημικών, πλαστικές σφαίρες και συλλήψεις.
όταν η ισοπεδωτική πολιτική κλιμακώνεται με την επιβολή νέων μέτρων, περικοπών σε μισθούς/συντάξεις και απολύσεων.

3 χρόνια πίσω καταλάβαμε ένα ακόμη κτίριο που ρήμαζε, του δώσαμε ζωή και το μετατρέψαμε σε ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα ανατρεπτικών προθέσεων, επιθετικό απέναντι σε κάθε τι που μας κλέβει την ζωή.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσο θα δημιουργούμε σχέσεις αλληλεγγύης και αντίστασης τόσο θα αποκτούμε εχθρούς στο στρατόπεδο της κυριαρχίας.

Καμία θρασύδειλη επίθεση δεν πρόκειται να μας εκφοβίσει, ούτε να ανακόψει την δράση μας
Η απάντηση μας δεν είναι άλλη από την συνέχιση του αγώνα.

κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά

 

 

1