αρχική σελίδα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ – ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

 

Μετά από μια μακρά περίοδο έξαρσης της παρακρατικής τρομοκρατίας, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας των κατασταλτικών μηχανισμών και με την εξόφθαλμη προστασία και συνεργασία της αστυνομίας σε επιθέσεις φασιστοειδών οπλισμένων με μαχαίρια και μολότοφ εναντίον αγωνιστών, διαδηλωτών, μεταναστών και νεολαίων, όπως και εναντίον αυτοδιαχειριζόμενων στεκιών και καταλήψεων, μια νέα περίοδος ανοίγεται. Μια περίοδος όπου η δράση των παρακρατικών συμμοριών δεν σταματά, συνεχίζεται πιο συγκαλυμμένη αυτή τη φορά πίσω από δημοκρατικές ρητορείες της νέας πολιτικής διαχείρισης, αλλά και το κλίμα πολιτικής συναίνεσης που επιδιώκεται μέσα από τη συνεργασία της με τη θεσμική αντιρατσιστική αντιπολίτευση, έτσι ώστε ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις, όπως αυτές στις καταλήψεις, να μένουν στη σιωπή και το σκοτάδι.

 

- Στις 2 και τις 3 Νοέμβρη, τα ξημερώματα, οι καταλήψεις Λέλας Καραγιάννη 37 και Villa Amalias, αντίστοιχα, γίνονται στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων από φασιστοειδή που εκτοξεύουν μολότοφ εναντίον των δύο κτηρίων λίγες ώρες πριν και λίγες ώρες μετά την συναυλία που διοργάνωσαν αντιρατσιστικές οργανώσεις υπό την προστασία του υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Σε μια περιοχή, δηλαδή, η οποία το τελευταίο διάστημα σημαδεύτηκε από τα πογκρόμ και τους βάναυσους ξυλοδαρμούς μεταναστών από την ίδια την αστυνομία με τη συνδρομή παρακρατικών νεοναζί και χουντικών νοικοκυραίων, και η οποία για το λόγο αυτό είχε αποτελέσει σημείο διαρκών, μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων από αναρχικούς-αντιεξουσιαστές.

 

- Τα ξημερώματα της 20ης Νοέμβρη έγινε εμπρηστική επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο αριστερός αγωνιστής Γ. Γιαννατσής, στα Πετράλωνα. Οι δράστες έσπασαν την είσοδο της πολυκατοικίας και έριξαν εύφλεκτο υγρό, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα μέλη της οικογένειάς του και τη ζωή όλων των ανθρώπων που βρίσκονταν στην πολυκατοικία. Η επίθεση ήρθε σε μία στιγμή που κάτοικοι των Άνω Πετραλώνων, ανάμεσά τους και ο συγκεκριμένος αγωνιστής, αντιστέκονται, μέσα από αυτοοργανωμένες λαϊκές συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, στην επέλαση της βιομηχανίας της διασκέδασης στη γειτονιά τους και στην απόπειρα μετατροπής της σε πεδίο ασυδοσίας επιχειρηματιών και εργολάβων, έχοντας δεχτεί απειλές από μπράβους.

 

-  Στις 23 Νοέμβρη, το βράδυ, 40 περίπου φασιστοειδή με καλυμμένα πρόσωπα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα επιτέθηκαν σε φτωχούς άραβες μετανάστες στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τραυματίζοντάς τους με ξύλα και μαχαίρια, ενώ επίσης έσπασαν και έκλεψαν δύο μικρομάγαζα που ανήκουν σε μετανάστες.

 

- Τα ξημερώματα της 24ης Νοέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, εξερράγη βόμβα έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Buena Ventura, όπου στεγάζεται η συνέλευση της Αλληλεγγύης-Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει οι παρακρατικοί προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές όχι μόνο στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω του, καταδεικνύοντας το μέγεθος της δολοφονικής επίθεσης.

 

 

Παρόλες τις διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από φασιστοειδή, μπράβους και παρακρατικούς, ο κοινός τους παρανομαστής δεν παύει να είναι η σύμπλευσή τους με την επίσημη κρατική καταστολή.

 

Γιατί είναι η επίσημη κρατική καταστολή αυτή η οποία, προσπαθώντας να ανακόψει το ρεύμα της κοινωνικής και ταξικής εξέγερσης μετά την έκρηξη του περασμένου Δεκέμβρη και μπροστά στα νέα ξεσπάσματα που επαπειλούνται, συνεχίζει μια λυσσαλέα αντιεξεγερτική εκστρατεία υποδεικνύοντας τους ανθρώπους που αγωνίζονται αδιαμεσολάβητα και αυτοοργανωμένα  ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση ως «στόχους προς εξουδετέρωση», ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις φασιστικές επιθέσεις εναντίον τους.

 

Είναι η ίδια η κρατική καταστολή, με το στρατό κατοχής που επιβάλλει σε ολόκληρες γειτονιές, με τις μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών, όπως στην πορεία της 17ης Νοέμβρη, με τη διαρκή στοχοποίηση και συκοφάντηση των αναρχικών-αντιεξουσιαστών, όπως και των κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, που στέλνει το μήνυμα ότι απέναντι στον «εσωτερικό εχθρό» όλα επιτρέπονται. Είναι η ίδια η επίσημη κρατική καταστολή -που βαρύνεται με το ανελέητο κυνηγητό προσφύγων και μεταναστών, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες σε αστυνομικά τμήματα, όπως στην περίπτωση του Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ που πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό του στο Α.Τ. Νίκαιας- εκείνη που απαξιώνει τη ζωή των μεταναστών και τους μετατρέπει σε θύματα για τα αφεντικά και για κάθε λογής ρατσιστές τραμπούκους.

 

Και είναι η ίδια η κρατική καταστολή που, σήμερα, παρά τις όποιες εξαγγελίες και παρά τη διακριτικότερη διαχείριση των φαινομένου των παρακρατικών, θα συνεχίσει να τους υποθάλπει και να τους κατευθύνει, όχι μόνο για να κάνουν στο σκοτάδι τη «βρώμικη δουλειά» απέναντι σε στοχοποιημένους χώρους συμπληρωματικά με την αστυνομία, αλλά χρησιμοποιώντας τους και για την εμπέδωση του κατασταλτικού θεωρήματος περί «ακροκινούμενων ομάδων», εξομοιώνοντας τη δράση των λακέδων του κράτους με αυτή των κοινωνικών αγωνιστών, ώστε να εμφανίζεται και να αυτοδικαιολογείται σαν «διαιτητική» η αντικοινωνική κατασταλτική επίθεση των επίσημων μηχανισμών της ολοκληρωτικής δημοκρατίας.

 

Οι κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, οι φασιστικές συμμορίες και οι τραμπούκοι δεν μπορούν να ανακόψουν τους κοινωνικούς αγώνες για την ελευθερία. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους, όλο και περισσότερους, ντόπιους και μετανάστες, νεολαίους, εργαζόμενους και άνεργους. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους παντού, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις και στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, στα στέκια και στις καταλήψεις, στους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους. Θα μας βρίσκουν πάντα αποφασισμένους να αγωνιστούμε για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, με όπλο μας την αλληλεγγύη, μέσα από αυτοοργανωμένες συλλογικές διαδικασίες, χωρίς αυταπάτες για τον δημοκρατικό εξωραϊσμό της βαρβαρότητας.

 

 

 

Σύντροφοι/ισσες από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

27/11/2009

 

 

 

1