αρχική σελίδα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΜΥΛΛΕΡΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ

Την Τρίτη 29 Μάη,στις 6 το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -5 διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ κλπ- περικύκλωσαν το κτίριο της κατάληψης Μυλλέρου και Γερμανικού στον Κεραμεικό και απέκλεισαν τη γύρω περιοχή με κλούβες και περιπολικά και βανάκια. Ακολούθησε μαζική εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη και σύλληψη τριών συντρόφων που βρίσκονταν μέσα. Η επιχείρηση εκκένωσης διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες με τους μπάτσους να ψάχνουν εξονυχιστικά το κτίριο και να σημαδεύουν με τα όπλα τους συλληφθέντες που κρατούνταν στην αυλή του κτιρίου. Να θυμίσουμε ότι η εκκένωση επαπειλούνταν εδώ και ένα μήνα, όταν ο Δήμος Αθηναίων στον οποίο ανήκει το κτίριο αποφάσισε να προχωρήσει στην καταστολή της κατάληψης στα πλαίσια της "ανάπλασης"- εμπορευματοποίησης της ευρύτερης περιοχής του Κεραμεικού. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η εισβολή της αστυνομίας, έξω από την κατάληψη συγκεντρώθηκαν καταληψίες και αλληλέγγυοι. Στις 12 το μεσημέρι κι ενώ οι συλληφθέντες κρατούνταν στη ΓΑΔΑ, ύστερα από μήνυση του Δήμου σε βάρος τους, εκατό αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του Δήμου Αθηναίων στη Λιοσίων, απέκλεισαν την είσοδο, κρέμασαν πανό, έγραψαν συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την πλ. Βικτωρίας. Το απόγευμα, 60-70 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια όπου παραπέμπονταν οι τρεις συλληφθέντες. Ύστερα από την άμεση κινητοποίηση δεκάδων συντρόφων και τις κινήσεις αλληλεγγύης που ακολούθησαν τη βίαιη εκκένωση, ο Δήμος αναγκάστηκε να αποσύρει τελικά τη μήνυση. Ο εισαγγελέας άσκησε αυταπάγγελτη δίωξη η οποία κι αυτή εκρεμμεί, οπότε οι τρείς σύντροφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μέσα στις σύγχρονες συνθήκες έντασης της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, όξυνσης της κρατικής καταστολής και του κοινωνικού ελέγχου, οι κατειλημμένοι κοινωνικοπολιτικοί χώροι, ως ορατές εστίες συνάντησης, ζύμωσης, συλλογικοποίησης και αντίστασης, βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο της καταστολής.

Από την κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους καταληψίες της Μυλλέρου και Γερμανικού, αναγνωρίζοντας πως κάθε χτύπημα σε έναν κατειλημμένο κοινωνικοπολιτικό χώρο αποτελεί ένα πλήγμα απέναντι σε κάθε συλλογικό χώρο αντίστασης και ευρύτερα απέναντι σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του κράτους και των αφεντικών, ενώ στοχεύει στην αποτροπή δημιουργίας νέων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αντίστασης και στον κοινωνικό εκφοβισμό.

Απέναντι στην ένταση της κερδοσκοπίας και της καταστολής, να ορθώσουμε την αλληλεγγύη μας, να επεκτείνουμε τους αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης, να εντείνουμε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Πρωτοβουλία συντρόφων
από την κατάληψη Λ.Καραγιάννη 37
29/05/07

ΦΛΣΗΦωτογραφίες από την εκκένωση, τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δήμου και την πορεία

 

 

 

 

1