αρχική σελίδα

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ «ΜΠΑΡΟΥΤΙ» ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣΤο πρωί της Κυριακής 25 Μάρτη σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Βέροιας παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας που υπήρχε στην πόλη (όπως και σε πολλές άλλες πόλεις) ενόψει της παρέλασης, με σκοπό, όπως κι οι ίδιοι αναφέρουν, «να αντισταθούν στην προσπάθεια επιβολής ενός απολυταρχικού, δικτατορικού καθεστώτος».

Λίγη ώρα αργότερα περικυκλώθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και 27 από αυτούς συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Βέροιας. Αργά το βράδυ, αφού τους απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα γελοίες κατηγορίες (κοινή για όλους είναι η κατηγορία της «αντίστασης») αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης κράτησής τους, αστυνομικές δυνάμεις, με πρόσχημα την έρευνα, πραγματοποίησαν εισβολή στο αυτόνομο στέκι "Μπαρούτι".

Στη σημερινή συγκυρία της γενικευμένης επίθεσης κράτους και αφεντικών στην κοινωνία, κάθε αντίσταση από τα κάτω που επιχειρεί να θέσει αναχώματα στους κυρίαρχους σχεδιασμούς και να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους αγώνες βρίσκεται στο στόχαστρο άγριας καταστολής. Ιδιαίτερα στοχοποιημένοι είναι οι αυτοδιαχειριζόμενοι και κατειλημμένοι χώροι αντίστασης που αποτελούν συλλογικά σημεία αναφοράς και κοινωνικού αγώνα.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, που βρίσκεται υπό τη διαρκή απειλή της καταστολής, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους από το αυτόνομο στέκι «Μπαρούτι» όπως και σε κάθε αγωνιζόμενο για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας. Απέναντι στο φόβο και την κρατική τρομοκρατία, συνεχίζουμε να βαδίζουμε στους δρόμους της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!Σύντροφοι/ισσες από το κατειλημμένο έδαφος
 της Λέλας Καραγιάννη 37

 

 

1