αρχική σελίδα

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΟ «ΕΠΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩ» ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” συγκροτήθηκε από αναρχικούς και αναρχικές στην Πάτρα και λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο αποτελώντας -μέσα από πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και προβολές- ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους της πόλης.

Το βράδυ της 26ης Απριλίου το στέκι δέχτηκε επίθεση από μια συμμορία περίπου 15 τραμπούκων με πέτρες και ξύλα, την ώρα που στο χώρο πραγματοποιούταν συνέλευση. Οι σύντροφοι κι οι συντρόφισσες που βρίσκονταν εκεί απέκρουσαν την επίθεση και αντεπιτέθηκαν τρέποντάς τους σε φυγή. Στο σημείο μαζεύτηκαν δεκάδες αλληλέγγυοι και ακολούθησε πορεία στη γειτονιά. Η επίθεση στο στέκι ήρθε ως συνέχεια της επίθεσης που είχαν δεχτεί νωρίτερα, από την ίδια συμμορία, σύντροφοι σε μαγαζί της πόλης και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Ο συγκεκριμένος κοινωνικοπολιτικός χώρος αγώνα βρέθηκε στο στόχαστρο μιας ομάδας απολίτικων τραμπούκων γιατί έμπρακτα αντιπαρατέθηκε στις αντικοινωνικές, παρασιτικές και εν τέλει εχθρικές προς το κίνημα και τον αγώνα λογικές, αντιλήψεις και συμπεριφορές που εκφράστηκαν το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά αγωνιστικών κινητοποιήσεων στην Πάτρα. Πρόκειται για τις ίδιες αντιλήψεις που στο παρελθόν -και σε άλλες πόλεις- οδήγησαν σε επιθέσεις σε συντρόφους και χώρους αγώνα εξυπηρετώντας επί της ουσίας τους ευρύτερους κατασταλτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων. Να θυμίσουμε εδώ ότι οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, στέκια και καταλήψεις, έχουν βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο τόσο της καθεστωτικής προπαγάνδας των ΜΜΕ με τη διαρκή συκοφάντησή τους όσο και στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των φασιστικών– πραρακρατικών συμμοριών.

Κι όπως κάθε φορά με όπλο μας την αλληλεγγύη ανταπεξήλθαμε στις κρατικές και παρακρατικές επθέσεις, έτσι και τώρα, ο κόσμος του αγώνα θα τσακίσει κάθε λογής τραμπούκους και φασιστοειδή που στέκονται εμπόδιο στον αγώνα για μια κοινωνία αυτοοργάνωσης, ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «επί τα πρόσω» στην Πάτρα, δίπλα στους αναρχικούς συντρόφους και τις συντρόφισσες που αντιστέκονται στο κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους.ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ!
διαχειριστική συνέλευση της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

 

 

1