αρχική σελίδα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Σε μια περίοδο έντασης του κοινωνικοταξικού ανταγωνισμού εξαιτίας της γενικευμένης επίθεσης κράτους και κεφάλαιου στα πλέον στοιχειώδη συμφέροντα και δικαιώματα εργαζόμενων, άνεργων και νεολαίων, και της προσπάθειας άρθρωσης των κοινωνικοπολιτικών αντιστάσεων, η καταστολή κλιμακώνεται στοχοποιώντας, απειλώντας και χτυπώντας αγωνιζόμενους ανθρώπους και χώρους αγώνα.

Τη νύχτα της Πέμπτης 8 Ιούλη, στις 2 π.μ., λίγες ώρες πριν από την απεργιακή πορεία, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν χωρίς προφανή λόγο το κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους. Η Κατάληψη τέθηκε σε καθεστώς αποκλεισμού, απειλούμενη για ώρες με εισβολή, ενώ είχε δοθεί εντολή σύλληψης οποιουδήποτε επιχειρούσε να βγει ή να μπει στο κατειλημμένο κτίριο. Πολλές εξακριβώσεις, ακόμα και προσαγωγές έγιναν σε διερχόμενα άτομα, περίοικους ή περαστικούς στους δρόμους γύρω από την κατάληψη.

Τελικά η ασφυκτική πολιορκία της κατάληψης έληξε, με την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων στις 5 π.μ. τα χαράματα, το ίδιο ξαφνικά όπως άρχισε.

Ανεξάρτητα από τους άδηλους σκοπούς και σχεδιασμούς αυτής της αστυνομικής επιχείρησης, το γεγονός είναι ότι ένας ακόμα χώρος αγώνα και μια ακόμη ομάδα αγωνιζόμενων ανθρώπων βρέθηκαν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Μια κατάληψη που μέσα στα 22 χρόνια της ιστορίας της στάθηκε πάντα σταθερά κι αταλάντευτα μέσα στις γραμμές του ευρύτερου αναρχικού-αντιεξουσιαστικού αγώνα και πάντα στο πλευρό όλων των κοινωνικών-ταξικών αγώνων των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων ανθρώπων.

Για αυτό το λόγο και η νυχτερινή κατασταλτική επιχείρηση της 8ης Ιούλη εναντίον της συγκεκριμένης κατάληψης είχε ευρύτερες στοχεύσεις, κι αποτελεί μέρος της γενικότερης κρατικής καταστολής που αποσκοπεί στην τρομοκράτηση και το χτύπημα του αντιεξουσιαστικού αγώνα και ευρύτερα των κοινωνικών αγώνων αυτής της περιόδου.

Και μπορεί αυτή η κατασταλτική επιχείρηση να αναδιπλώθηκε, έδειξε όμως τις επιθετικές διαθέσεις και τις τρομοκρατικές μεθόδους του κράτους απέναντι στις αυτοοργανωμένες εστίες αγώνα, όπως οι καταλήψεις, οι οποίες τη συγκεκριμένη περίοδο είναι ιδιαίτερα σημαντικές και χρήσιμες για τη στήριξη και τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη των συλλογικών αντιστάσεων τόσο στο κεντρικό επίπεδο όσο και στις γειτονιές της πόλης.

Για αυτό άλλωστε, και παρά την προχωρημένη ώρα, προκλήθηκε πολύ μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον και κινητοποιήθηκαν πολλές δεκάδες συντρόφων και συντροφισσών που εξέφρασαν την αλληλέγγυα διαθεσιμότητά τους στην πολιορκούμενη κατάληψη τη νύχτα της 8ης Ιούλη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

                                    

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
Παρασκευή 9 Ιούλη 2010

 

 

 

 

1