αρχική σελίδα

 


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Λίγες μέρες μετά τη διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, το πρόταγμα της επανέρχεται και πάλι, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη υπεράσπισης των ακηδεμόνευτων κοινωνικών αγώνων, παντού και μαζικά. Στις 6 Μαρτίου, συνεργείο του Δήμου Κέρκυρας εισέβαλε στην Κατάληψη Ελαία με το πρόσχημα του “καθαρισμού και της αξιοποίησης” του θερμοκηπίου, ενώ την επόμενη μέρα προκλητικά τέθηκε τελεσίγραφο πέντε ημερών για την εκκένωση της.

Η επιχείρηση καταστολής της Κατάληψης Ελαία, με φορέα το Δήμο, παράλληλα με παρόμοιες κατασταλτικές επιθέσεις στην Κατάληψη Δράκα (απόπειρα εκκένωσης, 4η διακοπή ηλεκτροδότησης) επιβεβαιώνει την ευρύτερη κρατική μεθόδευση φίμωσης και καταστολής των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, πυρήνων συνειδητής και οργανωμένης αντίστασης, όπως επιχειρείται και με την στοχοποίηση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη και του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Στους καιρούς της πιο άγριας εγχώριας και διεθνούς καπιταλιστικής επίθεσης, οι δημοτικές αρχές αποκτούν αναβαθμισμένο θεσμικό ρόλο στο οπλοστάσιο της κρατικής καταστολής, ως εγγυήτριες δυνάμεις για τον έλεγχο και την “ασφάλεια” των πόλεων. Το πρόσχημα της “ανάπλασης” επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο προσκήνιο, από τους στυλοβάτες του συστήματος, αποτελώντας το “παραγωγικό” συμπλήρωμα στους κρατικούς σχεδιασμούς.

Εμείς, αγωνιστές και αγωνίστριες από τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, με παρακαταθήκη τους αγώνες μας στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Ελαία και την Κατάληψη Δράκα. Οι κατασταλτικές πρακτικές δεν μας τρομάζουν, αλλά αντίθετα ενισχύουν την επιλογή μας να αγωνιζόμαστε αυτοοργανωμένα και συλλογικά, μακριά από λογικές διαμεσολάβησης και κομματικής χειραγώγησης, για μια ελεύθερη κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων
21 Μάρτη 2012
 

 

1