αρχική σελίδα

 

Η κατάληψη La Casika βρίσκεται σε ένα προάστιο στα περίχωρα της Μαδρίτης και λειτουργεί ως κοινωνικο/πολιτικός χώρος τα τελευταία 16 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό για άλλη μια φορά δέχεται επίθεση από το κράτος με απειλή έξωσης και δίωξη 2 συντρόφων της συνέλευσης. Η δίκη θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στην Μαδρίτη όπου και έχει προγραμματιστεί πορεία στα δικαστήρια. Επίσης στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε πολύ επιτυχημένη πορεία στο Mostoles με την συμμετοχή 3.000 ανθρώπων και πολλών συλλογικοτήτων, με κύριο σύνθημα «10-100-χιλιάδες καταλήψεις, αλληλεγγύη στην La Casika».

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το κατειλημμένο
κοινωνικό κέντρο "La Casika"Αγαπητοί σύντροφοι, για ακόμα μια φορά η κατασταλτική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη κίνηση, και ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει, αυτή τη φορά έχει τεθεί σε λειτουργία «μη-υποχώρησης».
Το καθεστώς τώρα ανοίγει τα χαρτιά του. Δύο από τους συντρόφους μας βρίσκονται χρεωμένοι με υπέρογκα έξοδα αντιπροσώπευσης, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου .
Τούτη τη φορά ήταν αυτοί, αλλά θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Αυτό που το καθεστώς δεν μπορεί να αναλογιστεί είναι το γεγονός ότι η La Casika είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι πλάθουν και μετουσιώνουν ιδέες , δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο ζωή. Ένας χώρος ο οποίος αναπνέει και ευδοκιμεί αυθύπαρκτα. Μέσα στις τέσσερις γωνίες του εκατοντάδες άνθρωποι δανείζουν τις καρδιές τους, τα πνευμόνια τους και τα χέρια τους ώστε να μετατραπεί ο χώρος σε ένα μέρος γνήσιας καλλιτεχνικής έκφρασης.
Αυτό που δεν αποδέχονται είναι η ύπαρξη ενός αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου ο οποίος έχει καλύψει ανάγκες εναλλακτικής πολιτικής και καλλιτεχνικής έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, τέτοιες που κανένα κόμμα δεν έχει καλύψει τα τελευταία 16 χρόνια.
Σίγουρα, πρόκειται να επακολουθήσουν βρώμικες τακτικές από την πλευρά του κράτους. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειαζόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ, όλη την βοήθεια που μπορεί να μας δοθεί για να εξασφαλίσουμε την συνέχεια του πολιτικού αυτού εγχειρήματος , ώστε να συνεχίσει να προσφέρει διεξόδους στην τοπική κοινωνία όπως έχει κάνει έως τώρα.
Ζητάμε την συνεισφορά σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε οικονομική , είτε διαδίδοντας τον αγώνα μας, είτε συμμετέχοντας στις συνελεύσεις και στις δραστηριότητες που διοργανώνουμε. Ο καθένας από εμάς μπορεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του.
Όσο πλησιάζει η ώρα της δίκης βασιζόμαστε σε εσάς, να συμβάλετε στην κινητοποίηση μας. Γι αυτό το σκοπό έχουμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας τον αριθμό λογαριασμού μας καθώς και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και τη ροή ειδήσεων μας.


ΤΩΡΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΜΑΣ, ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΑΣ!

http://apoyalacasika.wordpress.com/


(Αναδημοσίευση από το athens indymedia)

 

 

 


 

 


 

 

1