αρχική σελίδα

Το Σάββατο 6 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία ύστερα από κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων, ο οποίος συγκροτείται από οριζόντιες συλλογικότητες -στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις γειτονιάς, πολιτικές και κοινωνικές ομάδες- με αντιφασιστική δράση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον άξονα της Πατησίων.

Στην πορεία συμμετείχαν 1.000 και πλέον διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ένα πλήθος αγωνιστών από αυτοοργανωμένες πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές συλλογικότητες καθώς και οριζόντιες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες από άλλες γειτονιές της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η πορεία ξεκίνησε από τα Κάτω Πατήσια και κινήθηκε με παλμό τόσο σε κεντρικούς δρόμους -την Αχαρνών, την Πατησίων και την Αριστοτέλους-, όσο και σε στενά μέσα από τις γειτονιές, για να καταλήξει στην πλατεία Βικτωρίας.

Η σημερινή αντιφασιστική κινητοποίηση στις γειτονιές αυτές, όπου το τελευταίο διάστημα τα κρατικά τάγματα εφόδου με καθημερινές επιχειρήσεις «σκούπα» και οι φασιστικές-ναζιστικές συμμορίες με δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ εναντίον μεταναστών επιχειρούν να επιβάλουν ένα καθεστώς τρόμου και κοινωνικού εκφασισμού, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα: πως ο συλλογικός, αυτοοργανωμένος κοινωνικός και ταξικός αντιφασιστικός αγώνας, ντόπιων και μεταναστών, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και παντού, μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό φραγμό, να ανακόψει την κρατική τρομοκρατία και να στείλει τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους!

 

ΠΟΡΕΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 12 μ.μ. σταθμός ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια
Απέναντι στις συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, έντασης της καταστολής, κοινωνικού κανιβαλισμού και φασισμού που επιχειρούν να επιβάλουν το κράτος και το κεφάλαιο, προτάσσουμε γειτονιές αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης /Πατησίων, Συνέλευση πλατείας Βικτωρίας, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, ΑΝ.Α.Σ.Α., Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής Πατησίων