Συνεχόμενες διώξεις στην Σουηδία για τα γεγονότα στο Γκέτεμποργκ

ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2003 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΓΚΕΤΕΝΜΠΟΡΓΚ - ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ

Ενημέρωση από την Solidaritygroup Gothenburg


Μέχρι σήμερα (17 Γενάρη 2002) έχουν διωχθεί ποινικά 53 άτομα, σε 31 υποθέσεις. 6 από τις 31 διώξεις δεν έχουν φτάσει ακόμα σε δίκη ή δεν έχει εκδοθεί η πρώτη απόφαση.

Έχουν εκδοθεί 41 αποφάσεις, 29 από τις οποίες έχουν καταλήξει σε ποινές φυλάκισης, 4 σε ενοχή αλλά όχι σε φυλάκιση, για παράδειγμα έχουν επιβληθεί πρόστιμα. 8 άτομα αθωώθηκαν. (Σε κάποιες από τις αποφάσεις έχουν ασκηθεί εφέσεις).

Γι αυτούς που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ο μέσος όρος ποινής είναι 21 μήνες. Η μικρότερη ποινή που επιβλήθηκε είναι 5 μήνες και η μεγαλύτερη 4 χρόνια.

12 από τις 31 υποθέσεις έχουν κλείσει οριστικά. Για τις υπόλοιπες είτε εκκρεμεί έφεση είτε η πρωτόδικη απόφαση είτε δεν έχουν εκδικαστεί καθόλου ακόμη.

Τέσσερα άτομα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή, βρίσκονταν υπό κράτηση όλο τον καιρό από τον Ιούνη και μετά, ώσπου μεταφέρθηκαν σε κανονικές φυλακές.

Η αστυνομία κάνει ακόμη συλλήψεις. Και δηλώνουν ότι θα εξακολουθήσουν να συλλαμβάνουν ανθρώπους τόσο από τη Σουηδία όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη. (Την τελευταία εβδομάδα μόνο ασκήθηκαν 3 νέες διώξεις)

Ο λογαριασμός για οικονομική ενίσχυση είναι:

Swedish PostGirot account:
276 02-2
Account holder:
"Nisse Lδtts Minnesfond"
Label the payment: "Solidaritygroup"
PostGirot has the SWIFT code:
PGS ISESS
and address:
SE-105
00 Stockholm, Sweden


Solidaritygroup Gothenburg

Για περισσότερες πληροφορίες (στα γαλλικά) http://www.france.indymedia.org/pages/goteborg.php3

 

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

- Paul Robinson, 33 ετών, κάτοικος Λονδίνου, υπηκοότητα βρετανική, ποινή: 12 μήνες

- S.s., 20 ετών, υπ. γερμανική, ποινή: 18 μήνες (ο ένας από τους τρείς διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από σφαίρα)

- J-b.b., 25 ετών, κάτ. Βερολίνου, υπ. γερμανική, ποινή: 24 μήνες

- Luigino Longo, 43 ετών, κάτ. Όσλο Νορβηγίας, υπ. Ιταλική, ποινή: 24 μήνες

 

24/7/02 Ένας 22χρονος Σουηδός που κατηγορήθηκε με βάση την αναγνωρισή του σε βιντεοταινίες, καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε "ταραχές" κατά τη διαδήλωση του Γκέτεμποργκ, στις 15 Ιουνίου 2001 ενάντια στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Η καταδίκη αυτή, εναντίον της οποίας πρόκειται να ασκηθεί έφεση, είναι η βαρύτερη που έχει μέχρι επιβληθεί στιγμής, ενώ κρατούνται ακόμη 5 άτομα εν αναμονή της δίκης τους για τα γεγονότα του Γκέτεμποργκ, δύο Σουηδοί, δύο Γερμανοί και ένας Δανός. (από το imc athens)