Την 1η Δεκέμβρη παρουσιάστηκε στο Βόλο για πρώτη φορά η παράσταση "Ταξίδι στην ιστορία των ιών της υπακοής", στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 5 χρόνια της κατάληψης Ματσάγγου. Έπεται συνέχεια...


Φωτογραφίες από την παράστασηΧρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι

Στην εποχή που τα αφεντικά φαίνεται πως έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν επάνω στους ανθρώπους, ένα πλάσμα διαταράσσει την πορεία των υπηκόων προς την ολοκληρωτική τους υποταγή. Η διασπορά των ιών της υπακοής είναι η έσχατη λύση της Εξουσίας και του επιτελείου της...

Προετοιμαστείτε να συναντηθείτε με τους εξής

Μίαγιαλέ: Το πλάσμα που θέλουν να εξοντώσουν τα αφεντικά. Η επιθυμία για ελευθερία.

Εξουσία: το τέρας που κυβερνάει την μητρόπολη.

Πολιτικός, Επιχειρηματίας, Μυστικός Πράκτορας, Επιστήμονας: μέλη του επιτελείου της εξουσίας.

Πάκο Πήκο 10: Ο 10ος από τους πολλούς αρσενικούς ιούς της υπακοής, που πήραν το όνομά τους από την χαϊδευτική επίκληση του υπάκουου υπήκοου.

Λάρα – μπο 24: Η 24η από τους πολλούς θηλυκούς ιούς της υπακοής, που πήραν το όνομά τους από τον ιδεατό -για τη σύγχρονη εκδοχή της πατριαρχίας- συνδυασμό του “δυναμισμού” (Λάρα Κροφτ) και της “θηλυκότητας” (bibi-bo).

Αφηγητές: Θα είναι κοντά σας σε όλη τη διαδρομή με τον γνωστό ρόλο που παίζουν όλοι οι αφηγητές του κόσμου. Η πραγματική τους ανάμειξη στην ιστορία θα αποκαλυφθεί στο τέλος γι αυτό παραμείνετε συγκεντρωμένοι!

Κείμενο, Ερμηνεία, Σκηνοθεσία, Στίχοι, Μουσική, Σύνθεση, Ενορχήστρωση, Σκηνικά, Κοστούμια: Θεατρικός κύκλος Ανάπλους

Συστατικό στοιχείο για την ολοκλήρωση αυτής της παράστασης είναι η πολύμορφη συνεισφορά συντρόφων, με τους οποίους είτε συνταξιδεύουμε από το ξεκίνημα της πλεύσης μας είτε συναντηθήκαμε στην πορεία.

Ο θεατρικός κύκλος στεγάζεται στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37, στην Αθήνα.