ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 66, Ιούλης 2013

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 26 Γενάρη του 2009, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, συνοδευόμενα από διμοιρίες ΜΑΤ, κατέστρεψαν το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, ξεριζώνοντας τα αιωνόβια δέντρα του, με σκοπό την παράδοσή του σε ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή πάρκινγκ. Η τσιμεντοποίησή του απετράπη χάρη στην άμεση κινητοποίηση και τη μαχητική αντίσταση κατοίκων της περιοχής και αλληλέγγυων που με συλλογική προσπάθεια το αναδημιούργησαν, μετατρέποντάς το και πάλι σε έναν ανοιχτό, δημόσιο, πράσινο χώρο και εστία κοινωνικού αγώνα. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του Δήμου Αθηναίων συνεχίζονται προκειμένου να καμφθεί η εστία αντίστασης που παραμένει ζωντανή και δραστήρια εδώ τα τεσσεράμισι τελευταία χρόνια.

Η συνέλευσή μας, ως μέρος του κοινωνικού ρεύματος που προτάσσει την αυτοοργάνωση του αγώνα μέσα από συλλογικές δομές αντίστασης που χτίζονται από τα κάτω, προσπαθεί να συμβάλλει στη διάδοση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων σε τοπικό επίπεδο και παράλληλα να αναδεικνύει τη σύνδεσή τους με κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Η δυναμική συμμετοχή μας τόσο στις απεργιακές κινητοποιήσεις όσο και σε δράσεις αλληλεγγύης μαζί με όσους αντιστέκονται ακηδεμόνευτα και αντιθεσμικά, όπως συνελεύσεις γειτονιάς, ταξικά σωματεία, αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και αντιφασιστικά κοινωνικά δίκτυα, μας έχει φέρει συχνά στο στόχαστρο άγριας κρατικής καταστολής, αντίστοιχης με αυτή που αντιμετωπίζετε στον δικό σας αγώνα.

Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι τα σύνορα ανάμεσα στους λαούς είναι τεχνητά και ότι το μόνο πραγματικό σύνορο είναι αυτό μεταξύ των εκμεταλλευτών και των αγωνιζόμενων. Ιδιαίτερα μάλιστα όσων επιλέγουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, μακριά από αυταπάτες για επίλυση των προβλημάτων μέσα από το ίδιο το σύστημα που τα παράγει και τα διαιωνίζει. Γεγονός που καταδεικνύεται και από την αγαστή συνεργασία των τουρκικών και ελληνικών διωκτικών αρχών με σκοπό την έκδοση τούρκων και κούρδων αγωνιστών που έφτασε έως την πρόσφατη απαγωγή του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Bulut Yayla από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και την παράνομη παράδοσή του στις αντίστοιχες τουρκικές.

Η ζωντανή εμπειρία του αγώνα δεν μπορεί παρά να μας φέρνει δίπλα στα αγωνιζόμενα κομμάτια της τουρκικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε καλά το συμβολικό χαρακτήρα της πλατείας Taksim στους κοινωνικούς ταξικούς αγώνες και αντιλαμβανόμαστε πως το ξερίζωμα των δέντρων του πάρκου Gezi έχει ως βαθύτερο στόχο το ξερίζωμα του ίδιου του αγώνα. Από αυτό το μικρό κομμάτι γης της αθηναϊκής μητρόπολης χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα σας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτόν. Στα πρόσωπά σας αναγνωρίζουμε τον κάθε ένα και την κάθε μία από εμάς. Στη λάμψη των δακρυσμένων από τα χημικά μάτια σας αναγνωρίζουμε και το δικό μας πάθος για μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Τιμή στους νεκρούς της εξέγερσης.

Από την Ελλάδα μέχρι την Τουρκία, Αγώνας για τη Γη και την Ελευθερία.

Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη - Αντίσταση παντού!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων