ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 66, Ιούλης 2013

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΚΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 4 ΙΟΥΝΗ

 

Ο Κ. Σακκάς είναι προφυλακισμένος τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν μηχανισμό άσκησης κατασκευασμένων συμπληρωματικών διώξεων, με αποτέλεσμα διαδοχικές παρατάσεις της κράτησής του, συμπληρώνοντας στις αρχές Ιούνη το μέγιστο όριο προφυλάκισης που προβλέπει ο νόμος. Με μια πραξικοπηματική απόφαση, το συμβούλιο εφετών αρνήθηκε την αποφυλάκισή του. Στις 4/6 ο σύντροφος ξεκίνησε απεργία πείνας, διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Η εξοντωτική μεταχείριση που επιφυλάσσει το κράτος στους αναρχικούς αγωνιστές είναι μέρος του διαρκούς Καθεστώτος Έκτακτης Ανάγκης που επιβάλλεται για να θωρακίσει την καπιταλιστική λεηλασία και να βυθίσει την κοινωνία στη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον τρόμο: με την άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων (όπως η επιστράτευση απεργών, οι εισβολές σε καταλήψεις, η αστυνομική κατοχή στις Σκουριές), με τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα αστυνομικά και φασιστικά πογκρόμ.

Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, κάθε αγώνας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μας αφορά όλους. Ο Κώστας Σακκάς δεν είναι μόνος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς φυλακές και σύνορα.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΗ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 11.30 π.μ.


Αναρχική Συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς"