ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 66, Ιούλης 2013

 

Ενημέρωση από την πορεία του Αντιφασιστικού Συντονισμού στο Γαλάτσι στις 14 Ιούνη 2013

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι αντιφασιστική πορεία ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο, φασισμό και ρατσισμό την οποία καλούσε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων, ένας συντονισμός οριζόντιων συλλογικοτήτων, συνελεύσεων γειτονιάς, στεκιών, καταλήψεων, πολιτικών ομάδων, με ταξικό προσανατολισμό και αντιθεσμικό χαρακτήρα (Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, Κατάληψη Λ. Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, ΑΝ.Α.Σ.Α., Κίνηση Αντίστασης και Ανατροπής Πατησίων).

Στην πορεία συμμετείχαν επίσης το Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων-Αχαρνών, η Ελευθεριακή συλλογικότητα Αναζωπύρωση, η Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου, η Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, το Στέκι Αντίπνοια, η Κόκκινη Γραμμή, σύντροφοι από άλλες συλλογικότητες, ανένταχτοι αγωνιστές, ενώ σημαντική επίσης ήταν η παρουσία κατοίκων της περιοχής ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί μετανάστες.

Η διαδρομή της πορείας κάλυψε τόσο τους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου όσο και τις γειτονιές ξεκινώντας από τη συμβολή των οδών Βεΐκου & Γαλατσίου (...) και καταλήγοντας στην πλ. Αγωνιστών Εργατών (Αγ. Ανδρέα). Η περιφρούρηση της πορείας (...) ήταν επιτυχής και συντονισμένη.

Η προετοιμασία της πορείας από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό, οι παρεμβάσεις στις γειτονιές και η προπαγάνδιση συνέβαλαν, ώστε η συμμετοχή να ξεπεράσει τις προσδοκίες, καθώς ήταν μία πορεία με τοπικό χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε εν μέσω Ιουνίου. Τα 700 περίπου άτομα που συμμετείχαν έδιναν συνεχώς δυναμικό παλμό, εισπράττοντας τη θετική ανταπόκριση του κόσμου, νέων και ηλικιωμένων, που ανταποκρίνονταν με χειροκροτήματα, χαμόγελα και υψωμένες γροθιές από τα μπαλκόνια.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

πηγή: anasa-lefka.blogspot.gr