ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης νο 63, Ιούνης 2012

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΞ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 60 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 

Την Παρασκευή 20 Απρίλη οι κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό το σφράγισμα του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ και την εκκένωση της στεγαστικής κατάληψης στην οδό Βαλτετσίου 60 όπου και συνελήφθησαν δύο σύντροφοι και μία συντρόφισσα.

Η συνεργασία τριών εισαγγελέων, πλήθους αστυνομικών δυνάμεων και της διοίκησης του ΙΚΑ που υπέβαλε μηνύσεις - σε μία επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας επιβλήθηκε αποκλεισμός, κατοχή και απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μια ολόκληρη περιοχή του κέντρου - είναι το αποτέλεσμα της διακηρυγμένης θέσης των κυρίαρχων για την καταστολή όσων αντιστέκονται στην ένταση της εξαθλίωσης και στο σύστημα που την παράγει, όσων δημιουργούν εστίες αυτοοργάνωσης μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα του κρατικού ολοκληρωτισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού, του εκφασισμού και της αστυνομοκρατίας. Είναι μία επιθετική πράξη που προαναγγέλλει την όξυνση της καταστολής των αδιαμεσολάβητων πολιτικών και κοινωνικών εγχειρημάτων και έρχεται σε συνέχεια της διαρκούς στοχοποίησης των κατειλημμένων χώρων αγώνα που μπορούν να λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για τις ευρύτερες κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η επιχείρηση εκκένωσης και σφραγίσματος των δύο καταλήψεων έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε προς τις εισαγγελίες ανά τη χώρα για άσκηση αυτεπάγγελτων διώξεων και αστυνομικές επεμβάσεις με την αυτόφωρη διαδικασία σε καταλήψεις δημόσιων και πανεπιστημιακών κτηρίων.

Το Σάββατο 21 Απρίλη το κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ ανακαταλήφθηκε έπειτα από κινητοποίηση εκατοντάδων αγωνιστών που ακύρωσαν στην πράξη την κατασταλτική επιχείρηση αντιπαρατάσσοντας την αλληλεγγύη.

Από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 που βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο κατασταλτικών μεθοδεύσεων, αντιμετωπίζοντας αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ, στην κατάληψη της Βαλτετσίου 60 και σε όλους όσοι αγωνίζονται για μία κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ!

 Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37

*