MAΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης νο 60, Ιούλης 2011

 

11 ΜΑΗ και η απεργιακή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε αιματοχυσία. Μέρος της πορείας έχει περάσει το Σύνταγμα και διασχίζει την Πανεπιστημίου προς τα Προπύλαια προκειμένου να διαλυθεί. Αυτή τη φορά, χωρίς καν το πρόσχημα των "επεισοδίων", τα ΜΑΤ επιτίθενται λυσσαλέα και με δολοφονικές προθέσεις στους διαδηλωτές. Επιθετικές χειροβομβίδες "κρότου-λάμψης", χημικά και χτυπήματα στα σώματα και τα κεφάλια διαδηλωτών, με κλομπ, κλωτσιές και πυροσβεστήρες. Το αποτέλεσμα της αναίτιας και κτηνώδους επίθεσης είναι συλλήψεις στο σωρό και 97 τραυματίες. Ένας εξ αυτών, ο συναγωνιστής Γιάννης Κ., μεταφέρεται αναίσθητος σε προθανάτια κατάσταση στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργείται άμεσα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος για μέρες στην εντατική.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Για όσους κατεβαίνουν σε πορείες, αυτή η αστυνομική βαρβαρότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Εδώ και καιρό, τα ΜΑΤ εφορμούν με δολοφονική διάθεση εναντίον των διαδηλωτών και είναι καθαρά ζήτημα τύχης ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει νεκρός. Γνωρίζουμε όλοι ότι το κράτος θέλει να τρομοκρατήσει τον κόσμο και να τον αποτρέψει απ' το να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις. Η βαρβαρότητα αποτελεί λοιπόν συνειδητή κρατική επιλογή. Συγκεκριμένα, στην απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μάη, το κομμάτι που χτυπήθηκε δεν ήταν τυχαίο: ακηδεμόνευτα, ταξικά και αυτό-οργανωμένα μπλοκ, όπως αυτά των συνελεύσεων γειτονιάς, σ' ένα εκ των οποίων βρισκόταν και ο Γιάννης. Το κράτος προσπαθεί να απομονώσει και να τρομοκρατήσει τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια της κοινωνίας, αυτά που δεν συμβιβάζονται και δεν συναινούν στην καθημερινή υποτίμηση της ζωής μας.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Είτε το θέλουν, είτε όχι. Όλοι αυτοί που λυμαίνονται τις ζωές μας, καταχρώνται τη δημόσια περιουσία και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και εις βάρος μας. Όλοι αυτοί που μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να φερόμαστε ανταγωνιστικά σαν επιχειρήσεις. Είτε το θέλουν είτε όχι, θα συνεχίσουμε να κατεβαίνουμε στο δρόμο. Έχουμε επιλέξει ένα συγκεκριμένο μονοπάτι πολιτικής δράσης και συμμετοχής στα κοινά. Ένα μονοπάτι που θα μας βγάζει στις γειτονιές και στις πλατείες, σε δυναμικές δράσεις και διαδηλώσεις, σε απεργίες και δημόσιες συζητήσεις. Σε πείσμα όλων όσοι θέλουν μια κοινωνία σε αφασία και πλήρη υποταγή, σε πείσμα των ένστολων συμμοριών και των νεοναζί συνεργατών τους, των πολιτικών εντολοδόχων των αφεντικών, των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και των δημοσιογράφων παπαγάλων, εμείς θα είμαστε παρόντες σους κοινωνικούς αγώνες.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Γενική απεργία, όλοι - όλες στους δρόμους,
11 π.μ. Μουσείο

 

Συνέλευση Αντίστασης & Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων,
Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου,
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής,
Αυτόνομη συνέλευση Ζωγράφου

 

 

 

*