MAΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ, Αναρχικό Δελτίο Αντιπληροφόρησης και Δράσης, νο 44, Μάρτιος 2007

Mετά τη πανελλαδική πανεκπαιδευτική πορεία της 8ης Μάρτη, όπου συμμετείχαν περίπου 40.000 διαδηλωτές, και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν, με πολύωρες συγκρούσεις με τα ΜAΤ στο Σύνταγμα και πλήθος τραυματισμών και συλλήψεων, εκατοντάδες διαδηλωτές κατέλαβαν την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ. Το κείμενο που εκδόθηκε από τη Συνέλευση Καταληψιών της Πρυτανείας ανέφερε τα εξής:

Ζούμε Ιστορικές Στιγμές!

Το φοιτητικό κίνημα απέδειξε για άλλη μια φορά με τη μαζική και μαχητική του παρουσία στους δρόμους ότι είναι ζωντανό και συνεχίζει να στήνει ένα τεράστιο ανάχωμα ενάντια στο σύνολο της εκπαιδευτικής και εργασιακής αναδιάρθρωσης.

Σήμερα, Πέμπτη 8/3, και ενώ η Βουλή ψήφιζε το νέο νόμο-πλαίσιο, το κίνημα με τον αγώνα του απέδειξε ότι είναι ανυποχώρητο και συνεχίζει να απαιτεί την άμεση απόσυρση του νόμου-πλαισίου!

Η απάντηση του κράτους ήταν άμεση: Ωμή βία και καταστολή με ευρύτατη χρήση χημικών. Αποτέλεσμα: Δεκάδες τραυματίες, προσαχθέντες και συλληφθέντες. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Στην κατεύθυνση της όξυνσης και ενάντια στην καταστολή που βιώσαμε σήμερα όλοι εμείς (φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι, εργαζόμενοι, άνεργοι κ.α.) επιλέγουμε να καταλάβουμε το κτίριο της Πρυτανείας και να το μετατρέψουμε σε κέντρο αγώνα και αντιπληροφόρησης.

Καλούμε όλη την κοινωνία, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους συμβασιούχους, τους ανέργους και όλους τους αγωνιζόμενους να σταθούν δίπλα στον αγώνα και στις διεκδικήσεις μας και να καταδικάσουν την κρατική καταστολή που στοχεύει όλους όσους αντιδρούν…όλους μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση απελευθέρωση των συναγωνιστών μας και καμία δίωξή τους! Άμεση απελευθέρωση του Γερμανού φοιτητή Timo Behrendt που συνελήφθη στις 20/2 στη Θεσσαλονίκη και κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής!

Άμεση απόσυρση του νόμου-πλαισίου! Γενική απεργία τώρα!

ΚΑΛΟΥΜΕ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων, Παρασκευή 9/3 στις 9:00! Συγκέντρωση στην Πρυτανεία, Παρασκευή 9/3 στις 18:00 και διαδήλωση!

Η Τρομοκρατία Δε Μας Σταματά!
Η Αλληλεγγύη Είναι Το Όπλο Μας!

*

σημ: Στην πορεία αλληλεγγύης της 9ης Μάρτη στην Αθήνα συμμετείχαν περίπου 7.000 άτομα

*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
Κυριακή 11-3-2007

Οι κοινωνικές συγκρούσεις δεν είναι νόμιμες ή παράνομες είναι δίκαιες

Με την παράταση της κράτησης των 10 από τους 61 συλληφθέντες της πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης της 8ης Μάρτη, συνεχίζουμε από το απόγευμα της Πέμπτης την κατάληψη της πρυτανείας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών. Το βράδυ της Παρασκευής 9/3 και το μεσημέρι του Σαββάτου 10/3 σταμάτησε η κράτηση 51 φοιτητών που κατηγορήθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος. Η κράτηση ενός διαδηλωτή συνεχίζεται παρότι κατηγορείται για πλημμελήματα, με μόνο κριτήριο ότι δεν είναι φοιτητής αλλά εργαζόμενος, ενώ στους υπόλοιπους 9 αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που περιλαμβάνουν για ορισμένους μέχρι και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τη Δευτέρα 12/3 όλοι οι συλληφθέντες -για κακουργήματα ή πλημμελήματα- οδηγούνται στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για ανακριτή ή αυτόφωρο.

Αμέσως μετά τις συγκρούσεις και το εξαιρετικά βίαιο κύμα κρατικής καταστολής στη διαδήλωση της 8ης Μάρτη με δεκάδες τραυματίες, όλοι κι όλες εμείς που συναντηθήκαμε στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, κουβαλώντας μαζί μας και το καθημερινό βίωμα της ολοένα οξύτερης καταπίεσης, εκμετάλλευσης, επιτήρησης και καταστολής, καταλάβαμε το κτίριο της πρυτανείας. Δημιουργήσαμε έτσι έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο αλληλεγγύης, αντιπληροφόρησης και δράσης, ενάντια στην ιδεολογική επίθεση που εξαπολύουν τα ΜΜΕ στα κοινωνικά κομμάτια που αγωνίζονται, απορρίπτοντας τις λογικές μεσολάβησης των κομματικών μηχανισμών, της χειραγώγησης των αγώνων και του περιορισμού τους στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας.

Δευτέρα 12 Μάρτη: 9:00 συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων - 21:00 ανοιχτή συνέλευση στην κατειλημμένη Πρυτανεία

ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΙΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ TIMO BEHRENDT
που συνελήφθη στις 20/2 στη Θεσσαλονίκη και κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής

 

*