Αναρχικό Δελτίο, νο 35,Ιούνης 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 10 ΜΑΗ ’05

Σήμερα 10 Μάη, λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ, αναρχικοί σύντροφοι που βρισκόμασταν στο ΕΜΠ αντιληφθήκαμε μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου δυο ένοπλους αστυνομικούς. Ήταν φρουροί των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Βερελή και Βενιζέλου οι οποίοι εκείνη την ώρα μιλούσαν σε εκδήλωση στο κτίριο Γκίνη.

Στην προσπάθεια να απωθηθούν οι ένοπλοι αστυνομικοί, ο ένας από αυτούς που, σύμφωνα με δήλωση του Βερελή, λέγεται Χριστόφορος Πατσιάς έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα, άλλοτε στον αέρα και άλλοτε σημαδεύοντας συντρόφους μέσα στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Ενας σύντροφος χτυπήθηκε από σφαίρα στο πόδι.

Στη συνέχεια, το Πολυτεχνείο περικυκλώθηκε από ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο χώρο του Πολυτεχνείου κι άλλοι ένοπλοι αστυνομικοί-φρουροί βουλευτών.

Για τη δολοφονική απόπειρα της αστυνομίας μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου συνένοχοι είναι οι κρατικοί αξιωματούχοι που έβαλαν τους αστυνομικούς μέσα στο Πολυτεχνείο.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Υ.Γ. : Η παρουσία μας στο χώρο του Πολυτεχνείου έχει να κάνει με την ασφάλειά μας και τη δημόσια καταγγελία της δολοφονικής απόπειρας της αστυνομίας.

Αναρχικοί σύντροφοι μέσα από το χώρο του Πολυτεχνείου

 

Η ανακοίνωση αυτή υπογράφηκε από έναν αριθμό συντρόφων μέσα στο κατειλημμένο Πολυτεχνείο και στάλθηκε στα ΜΜΕ για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα για το τι συνέβη στο χώρο, με την απαίτηση να διαβαστεί αυτούσια ως αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει δυνατή κάποια στιγμή η αποχώρηση των εγκλωβισμένων πολιτικών. Η ανακοίνωση διαβάστηκε όντως αυτούσια σε αρκετούς σταθμούς, παρά την παρέμβαση του υπουργού Ρουσόπουλου που απαγόρευσε την δημόσια αναφορά του ονόματος του μπάτσου που πυροβόλησε, και σε άλλους περικομμένη.

 

*