Αναρχικό Δελτίο, νο 35,Ιούνης 2005

ANAPXIKH ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η πορεία για την πρωτομαγιά που καλέστηκε στις 10 Μάη, από τη Συνέλευση Αναρχικών για την Πρωτομαγιά, την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών - Αντιεξουσιαστών, τις ομάδες Συσπείρωση Αναρχικών, Οτανίς, Κοινωνικός Πόλεμος, Άρνηση, τον Αναρχικό Πυρήνα Ηλιούπολης και συντρόφους/ισσες ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και κατέληξε στην πλ. Βικτώριας περνώντας από την οδό Αθηνάς, την Ομόνοια, την οδό 3ης Σεπτεμβίου. Στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα. Οι μπάτσοι ολόγυρα ήταν πολλοί, το κλίμα ήταν τεταμένο και υπήρχε οργή λόγω και των πρόσφατων επιθέσεων από παρακρατικούς.

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν πολλά, όπως: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ, ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΟΙΝΙ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΙΒΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ, ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ.

Πορεία αναρχικών-αντιεξουσιαστών στην Πάτρα για την Πρωτομαγιά

Η αναρχική πορεία στην Πάτρα έγινε το απόγευμα της 10ης Mάη με τη συμμετοχή 180 ατόμων ενώ προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας. Η πορεία διοργανώθηκε από τους "αναρχικούς/ες αντιεξουσιαστές/στριες για την πρωτομαγιά" κι ακολούθησε το δρομολόγιο πλ. Όλγας - Μαιζώνος - Γούναρη - Κορίνθου - Παράρτημα. Υπήρχαν τρία πανό που έγραφαν "Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά καμιά ειρήνη με τ' αφεντικά", "Ταξική πρωτομαγιά πόλεμο στα αφεντικά" και "Αυτοοργάνωση στους χώρους της δουλειάς, ενάντια στη φρίκη της μισθωτής σκλαβιάς". Κάποια συνθήματα που φωνάχτηκαν: Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά / Εργάτες ξυπνάτε τα αφεντικά κρεμάτε / Δεν υπάρχουν έλληνες, δεν υπάρχουν ξένοι, υπάρχουν προλετάριοι εξαγριωμένοι / Αυτοοργάνωση στους χώρους της δουλειάς, ενάντια στη φρίκη της μισθωτής σκλαβιάς / Οι εργατοώρες με αίμα είναι βαμμένες, καιρός να δούμε τις τράπεζες καμένες / Η εθνική ενότητα με αίμα είναι βαμμένη, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι / Ταξική πρωτομαγιά, κρεμασμένα αφεντικά.

 

 

*