Αναρχικό Δελτίο, νο 35,Ιούνης 2005

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ 19ης ΜΑΗ 2005

Μέσα σε ένα κλίμα προκλητικών επιθέσεων και χτυπημάτων από φασίστες σε χώρους, στέκια, καταλήψεις, πανεπιστήμια αλλά και τον τραυματισμό συντρόφου από τον πυροβολισμό του αστυνομικού φρουρού μέσα στο χώρο του πολυτεχνείου, ήρθε σαν απάντηση η μαζική πορεία της 19/5 στο κέντρο της Αθήνας.

Αυτή η δυναμική απάντηση ενόχλησε το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, αναγκάζοντας το να θέσει σε λειτουργία τόσο τις συνήθεις τρομοκρατικές πρακτικές του, όπως τυφλές προσαγωγές, συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και ψυχολογική βία, όσο και νέες πρακτικές όπως οι θρασύτατες εισβολές σε καφενεία, μπαρ και σπίτια φωτογραφίζοντας, βιντεοσκοπώντας και προσάγοντας όλους τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας "πειστήρια" αδιακρίτως.

Κορύφωση αυτής της επίθεσης είναι η συμπόρευση των θεσμικών προσώπων της δικαιοσύνης με τη γενικότερη αντιτρομοκρατική υστερία. Η ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης εφαρμόζεται. Διώκεται ποινικά και δέχεται φρονηματική δίωξη οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται κοινωνικά ή όποιος βρεθεί σε μια "κόκκινη" ζώνη όπως τα Εξάρχεια.

Η δίωξη αυτή παίρνει σάρκα και οστά προσάπτοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με ελλιπέστατα στοιχεία και κατασκευασμένες καταθέσεις αστυνομικών που θεωρήθηκαν αδιαμφισβήτητες από την εισαγγελία.

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΜΨΕΙ

ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Οι συλληφθέντες της 19/05/2005

 

 

Σημείωση: Την επομένη του πογκρόμ στα Εξάρχεια οι 19 συλληφθέντες οδηγήθηκαν δέσμιοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου έγινε ολοήμερη συγκέντρωση αλληλεγγύης από πλήθος συντρόφων και συντροφισσών. Έξι από τους συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για πλημμμελήματα ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεκατρείς κατηγορήθηκαν για κακούργημα (“εμπρησμός”) ζήτησαν προθεσμία και διατηρήθηκε η κράτησή τους στη ΓΑΔΑ. Οι 12 από τους κρατούμενους μεταφέρθηκαν δέσμιοι τη Δευτέρα 23 Μάη στα δικαστήρια για να απολογηθούν και να αποφασιστεί η προφυλάκισή τους ή όχι. Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι ενώ σε τρεις από αυτούς επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης και σε τέσσερεις η τακτική παρουσία τους σε αστυνομικό τμήμα. Τους απελευθερωθέντες στα δικαστήρια υποδέχθηκε με συνθήματα ένα πλήθος αλληλέγγυων. Ο 13ος από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος την επομένη.

 

*