(Αναρχικό Δελτίο, νο 30, Ιούλης 2004)

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

1/7. Επίθεση με μολότοφ σε χώρο συνεστιάσεων της Νέας Δημοκρατίας στο Ίλιον.

4/6. Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου πρωτοδικών Αθηνών στα Πετράλωνα.

29/5. Βόμβα εξερράγη το βράδυ στον 4ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Λάρισας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

19/5. Εντοπίστηκε από την αστυνομία, μετά από τηλεφωνήματα αγνώστου, βόμβα στην αντιπροσωπεία της βρετανικής εταιρείας "Ρόβερ" στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Την ευθύνη ανέλαβε η "Λαϊκή Επαναστατική Δράση", σημειώνοντας ότι μέλη της χρειάστηκε να επιστρέψουν και να απενεργοποιήσουν το μηχανισμό αφού ήταν άκαρπες οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του και δεν λήφθησαν προστατευτικά μέτρα.

14/5. Ο "Αντάρτικος Πυρήνας" ανέλαβε την ευθύνη για δύο εμπρησμούς σε καταστήματα της Alpha Bank στο Καλαμάκι και τη Βούλα, λέγοντας: "Αλληλεγγύη στους επαναστάτες της 17Ν και του ΕΛΑ. Φωτιά στους χορηγούς της Ολυμπιάδας".

5/5. Βόμβα εξερράγη έξω από το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας. Την ευθύνη ανέλαβε ο "Επαναστατικός Αγώνας".

27/4. Γιάννενα. Οι "Μαυροκόκκινες Ταξιαρχίες" ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτου του Δήμου Δωδώνης "ενάντια στη δίκη-παρωδία του Γιάννη Σερίφη".

15/4. Θεσ/νίκη. Στόχος εμπρησμού έγινε το αυτοκίνητο του υποπρόξενου της Κύπρου, Παναγιώτη Γεωργιάδη. Την ευθύνη ανέλαβε η "αντιολυμπιακή φλόγα": "Σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία οι εχθροί εντοπίζονται στις τράπεζες και στα υπουργεία. Να συντρίψουμε τα πατριωτικά σκουπίδια και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου".

31/3. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε οχήματα της εταιρίας "Εurosecurity" στη Θεσ/νίκη, από επίθεση με γκαζάκια.

27/3. Η "αντιολυμπιακή φλόγα" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτου της εταιρείας "Ζευς Σεκιούριτι" στη Θεσν/ίκη: "Καλούμε τη νεολαία να υποδεχτεί την τρομοκρατία των Ολυμπιακών Αγώνων με σκυταλοδρομία καταστροφών και εμπρησμών σε σύμβολα του κράτους, της εμπορευματικής κοινωνίας και κάθε εξουσίας. Λευτεριά στους φυλακισμένους για τις υποθέσεις της 17Ν και του ΕΛΑ".

23/3. Καβάλα. Η "ομάδα κοινωνικής αντίστασης ενάντια στον κρατικό μηχανισμό" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό ενός αυτοκινήτου του δήμου Καβάλας πίσω από το δημαρχείο.

18/3. Θεσ/νίκη. Η "επιτροπή για την προώθηση της αδιαλλαξίας" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια σε δύο αυτοκίνητα της εταιρείας Μερσεντές-Ιωαννίδη που ήταν σταθμευμένα έξω από την αντιπροσωπεία στην οδό Βασ. Όλγας, όπως και για τον εμπρησμό που είχε σημειωθεί στις 5/3 σε ΑΤΜ της τράπεζας Eurobank στην Καλαμαριά, λέγοντας: "Η καταστολή με πρόσχημα την αιματοβαμμένη Ολυμπιάδα δεν πρόκειται να ανακόψει την επαναστατική δράση".

10/3. "Η Επαναστατική Λαμπαδηδρομία" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μολότοφ στο σούπερ μάρκετ "Μασούτης" στην Τριανδρία Θεσ/νίκης, λέγοντας "Σε αυτή την κοινωνία του θριάμβου, του χρήματος και του εμπορεύματος που οι πάντες εκπορνεύονται με σκυμμένο το κεφάλι συνεχίζουμε να καταθέτουμε την ψήφο της επαναστατικής φωτιάς και της αέναης λύσσας. Αντίσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λευτεριά στους κατηγορούμενους για την υπόθεση 17Ν και ΕΛΑ".

 

*

1