(Αναρχικό Δελτίο, νο 30, Ιούλης 2004)

Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ισταμπούλ

 

ΒLACK BLOCK ΣΤΗΝ ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Στα τέλη του Ιούνη, οι δρόμοι της Ισταμπούλ θα δονηθούν από τις φωνές της επιθυμίας μας για ελευθερία, επανάσταση και αναρχία, ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που οργανώνουν οι τύραννοι της γης. Όπως και οι σύντροφοί μας σε όλο τον κόσμο, έτσι κι εμείς, ως αναρχικοί, θα ετοιμάσουμε για τους δολοφόνους, τους τυράννους και τσιράκια τους την υποδοχή που τους αξίζει. Για να τους κάνουμε να νιώσουν πως η εξουσία τους και η ίδια η ύπαρξή τους απειλείται και να σπάσουμε την επιβεβλημένη τάξη, καλούμε όλες τις αναρχικές-αντιεξουσιαστικές ομάδες να ενωθούν στο black block, στις 28-29 Ιούνη.

Ως αναρχικοί και αντιεξουσιαστές από αυτά τα μέρη, θα τους δείξουμε πως αγωνιζόμαστε ενάντια στο αιματοβαμμένο τους σύστημα και είμαστε αληθινοί σ'αυτό τον αγώνα. Σε αυτή τη διαδικασία, επιλέγουμε την "άμεση δράση" στους δρόμους της Ισταμπούλ, για να ενώσουμε τις αντιεξουσιαστικές επιθυμίες και την οργή μας ενάντια στους τυράννους και τους λακέδες τους.

Το black block μάς προσφέρει έναν τρόπο να είμαστε μαζί, έναν τρόπο με τον οποίο αναρχικοί, άτομα ή ομάδες, μπορούν να εκφράσουν τις επιθυμίες και την οργή τους με μεγαλύτερη σαφήνεια και αμεσότητα. Το black block δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε σύλλογος αποτελούμενος από μεμονωμένα άτομα. Αντίθετα, είναι το πιο ελευθεριακό μέσο για να εκφραστεί η οργή των καταπιεσμένων με κοινωνικούς όρους, για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κατάστασης Αναρχίας από πολύ περισσότερους ανθρώπους ή από ομάδες και άτομα ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους.

ΕΛΑΤΕ να αποδείξουμε πως η εξουσία των τυράννων κινδυνεύει! Να τους δείξουμε πως η οργή των καταπιεσμένων έχει τη δύναμη να ανατρέψει πολλά πράγματα. Αυτό το σύστημα που καταστρέφει τον κόσμο, μαυρίζει τα όνειρά μας και εκμεταλλεύεται τη ζωή μας αξίζει να καταστραφεί τώρα. Ας προχωρήσουμε σε άμεση δράση και ας επιτεθούμε στο σύστημα με κάθε βίαιο ή μη-βίαιο μέσο, εκφράζοντας την αγάπη μας για την ελευθερία. Στους τύραννους και την εξουσία τους δεν αξίζει να υπάρχουν.

ΕΛΑΤΕ να αναζητήσουμε τους τρόπους για να μετατρέψουμε την ανταρσία μας ενάντια στο σύστημα και τις αξίες του σε κοινωνική επανάσταση!

ΕΛΑΤΕ να γίνουμε μαζί η επανάσταση!


Asymmetry Underground Publication - kara_bag@excite.com,
Anarsizmir - anarsizmir@fuck-the-system.com,
Ankara Anarchy Initiative - ank_aa@yahoo.com,
ImlasIz Periodical - imlasizyazisma@hotmail.com,
Inat Periodical - inatdergisi@yahoo.com,
Black Paper - karagazete@excite.com,
Malatya Free KarArt collective - arode@mynet.com,
Otonom-X,
Pasly Teneke Fanzin,
Green Anarchists - yesilanarsi@yahoo.com

 

ΑΝARSISTANBUL : ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

...Ο στρατός της παγκόσμιας κυριαρχίας του καπιταλισμού, το ΝΑΤΟ, οι βασανιστές και οι δολοφόνοι συναντιούνται στην Ισταμπούλ στις 28-29 Ιούνη. Συναντιούνται για να προετοιμάσουν σενάρια εκμετάλλευσης, σφαγής, ταπείνωσης, οικολογικής καταστροφής και σχέδια ενάντια στους μετανάστες. Στο όνομα του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας" θα προσπαθήσουν να επιβάλουν τα αιματηρά τους σχέδια στην περιοχή και να πολιορκήσουν τη ζωή μας...

Δεν ήταν καλοδεχούμενοι στο Ιράκ, ας τους δείξουμε πως δεν είναι καλοδεχούμενοι ούτε στην Ισταμπούλ... Η ΑΝΑRSISTANBUL καλεί στους δρόμους ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους, τους άνεργους, τους εργάτες, τους ομοφυλόφιλους, τη νεολαία! Να αφήσουμε την οργή μας να ξεχειλίσει στους δρόμους της Ισταμπούλ!

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ, ΠΟΙΟΙ;

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ!

www.ozgurhayat.org/anarsistanbul.htm
anarsistanbul@ozgurhayat.org

 

Στις 27 Ιούνη, μια ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε στην Ισταμπούλ διαδήλωση 30 χιλιάδων ατόμων. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και δύο μπλοκ αναρχικών, με 800 συντρόφους. Στις 28 Ιούνη και λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες της συνόδου ξέσπασαν βίαια επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και 2.000 διαδηλωτές της άκρας αριστεράς, που μαζί με μικρή ομάδα αναρχικών του μαύρου μπλοκ και της ομάδας anarsistanbul επιχείρησαν να προσεγγίσουν την κόκκινη ζώνη στην περιοχή Mecidiyekoy, οπλισμένοι με πέτρες, ξύλα, σφεντόνες και μολότωφ. Ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, οι οποίες επιτέθηκαν με αύρες, έκαναν χρήση αντλιών νερού, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Οι διαδηλωτές, υποχωρώντας στους δρόμους της συνοικίας Okmeydani, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα και έστησαν οδοφράγματα. Συνελήφθησαν 44 διαδηλωτές και αρκετοί τραυματίστηκαν, ενώ στο νοσοκομείο κατέληξαν και 26 μπάτσοι. Αργότερα την ίδια μέρα, η αστυνομία διέλυσε μια δεύτερη αντι-νατοϊκή διαδήλωση 100 ατόμων στην πλατεία Ταξίμ. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και στις 29 Ιούνη στην πλατεία Γαλατά σαράι ανάμεσα στην αστυνομία και χίλιους διαδηλωτές, που οπισθοχωρώντας έσπασαν βιτρίνες τραπεζών.

 

 

*

1