(Αναρχικό Δελτίο, νο 30, Ιούλης 2004)

Αποφυλακίστηκε η αγωνίστρια της Action Directe, Joelle Aubron

Στις 14 Ιούνη, αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας η αγωνίστρια Joelle Aubron. Η Aubron πάσχει από καρκίνο και έχει κάνει εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στο κεφάλι. Τα πρώτα λόγια της βγαίνοντας από τη φυλακή αφορούσαν τον αγώνα για την απελευθέρωση των συντρόφων της Regis Schleicher, Nathalie Menigon, Georges Cipriani και Jean-Marc Rouillan : "Η απελευθέρωση των συντρόφων μου είναι μια μάχη που συνεχίζεται. Ο Regis είναι στη φυλακή πάνω από 20 χρόνια, ο Georges, η Nathalie και ο Jean-Marc πάνω από 17 χρόνια. Βγαίνω από τη φυλακή, αλλά πρέπει να νικήσω την αρρώστια προτού βιώσω μια απελευθέρωση με την πλήρη έννοια του όρου. Στόχος παραμένει η απελευθέρωση όλων μας."

Στις 19 Μάη, ο Jean-Marc Rouillan, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες, μεταφέρθηκε από τη φυλακή του Moulins σ'εκείνη του Fleury Merogis. Θεωρήθηκε "ύποπτος" για απόπειρα απόδρασης μαζί με έναν Κορσικανό κι έναν Βάσκο πολιτικό κρατούμενο. Μέσα από τη φυλακή κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του ίδιου και των συγκρατουμένων του από μπάτσους των ERIS (ειδικές κατασταλτικές δυνάμεις επέμβασης στις φυλακές).

Στο μεταξύ στις 12 Μάη, οι μεξικάνικες αρχές συνέλαβαν την Helene Castel, η οποία είχε καταδικαστεί το 1984 σε ισόβια κατηγορούμενη για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στο Παρίσι, ενέργεια που οι γαλλικές αρχές αποδίδουν στην Action Directe. Η σύλληψή της έγινε λίγες μέρες πριν παραγραφούν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

 

*

1