(Αναρχικό Δελτίο, νο 30, Ιούλης 2004)

ΙΤΑΛΙΑ

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Στις 7 Ιουνίου, η αστυνομία, ενεργώντας υπό τις εντολές του εισαγγελέα Μπούνιο, πραγματοποίησε έρευνες σε 10 σπίτια συντρόφων, στα πλαίσια έρευνας σχετικά με την οργάνωση C.O.R. (Επιθετικοί Επαναστατικοί Πυρήνες). Στόχος των ερευνών ήταν μέλη της αναρχο-οικολογικής ομάδας "Il Silvestre". Σε πρώτη φάση από τις έρευνες προέκυψε ένα μόνο ένταλμα σύλληψης, ενώ 5 σύντροφοι έλαβαν "προειδοποιήσεις" ότι είναι ύποπτοι και ερευνάται η ανάμειξή τους στην υπόθεση. Στη συνέχεια συνελήφθησαν 4 ακόμη άτομα που αν και δεν αναφέρονταν στην αρχική έρευνα -εκτός από τον πρώτο συλληφθέντα- είχαν την κακή τύχη να παρευρίσκονται στην εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι ενός από τους υπόπτους. Σε λιγότερο από 48 ώρες από τις συλλήψεις διαφαίνονται τα πρώτα "κενά" στους κατασταλτικούς ισχυρισμούς μπάτσων και δικαστών. Η Αλίτσε απελευθερώνεται αφού δεν προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής της στην υπόθεση. Την 5η μέρα μετά τις συλλήψεις αποφυλακίζονται και οι Λέο, Μπέττα και Τζοακίνο που βρίσκονται σήμερα σε κατ' οίκον περιορισμό. Ο Αλέσσιο είναι στις φυλακές της Πίζας, σε καθεστώς απομόνωσης.

Οι σύντροφοί μας χτυπιούνται μόνο και μόνο επειδή ποτέ δεν φοβήθηκαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όσους αγωνίζονται, και αντιπαρατίθενται άμεσα σε αυτό το δολοφονικό σύστημα. Οι συλλήψεις κορυφώνουν την προσπάθεια εγκληματοποίησης και καταστολής της ομάδας "Il Silvestre".

Δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων βρίσκονται πίσω από αυτή την κατασταλτική επίθεση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν και σίγουρα θα κάνουν στο μέλλον. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι κάτι τέτοια ηλίθια και παράλογα κατασταλτικά κόλπα δεν θα λυγίσουν τη θέληση και τον αγώνα μας για μια καλύτερη κοινωνία, ενάντια σε έναν πολιτισμό που στηρίζεται σε οικολογικές καταστροφές, εγκληματικές, αν και νόμιμες, βιομηχανίες και μηχανισμούς θανάτου, σε βιομηχανίες όπλων.

Δεν υποχωρούμε, δεν συναινούμε, ούτε τώρα ούτε ποτέ.

Αλληλεγγύη σε όλους τους εξεγερμένους
Λευτεριά στους φυλακισμένους
Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά
Η αδιαφορία είναι συνενοχή.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "IL SILVESTRE"
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "LOS INCOTROLADOS"

Στις 14 Ιούνη, μετά από νέα έρευνα στο στέκι της ομάδας "IL SILVESTRE" και σε σπίτι συντρόφων, οι μπάτσοι συνέλαβαν έναν ακόμη αναρχικό, τον Κοσταντίνο. Αρχικά οδηγήθηκε στη φυλακή και στη συνέχεια τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις 13 Ιούνη, οι αναρχικοί Fabrizio και Paride συνελήφθησαν στο Sassari της Σαρδηνίας. Με την κατηγορία της κατοχής φιάλης με βενζίνη, προφυλακίστηκαν για να αφεθούν λίγες μέρες αργότερα ελεύθεροι, με τον περιοριστικό όρο να βρίσκονται στο σπίτι τους από τις 10 το βράδυ ως τις 7 το πρωί.

Στις 11 Ιούνη εξερράγη βόμβα στα γραφεία του κόμματος Forza Italia στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την επίθεση τρεις σύντροφοι του "κύκλου αναρχικών Fraria", οι Carlo Di Marco, Luca De Simone και Vinicio Frigau, οι οποίοι προφυλακίστηκαν. Με εντολή του εισαγγελέα η αστυνομία έκλεισε το στέκι της Fraria.

7 Ιούνη. Γένοβα. Συνελήφθησαν οι αναρχικοί Errico και Paolino όταν, σε προσυγκέντρωση πορείας ενάντια στη βιομηχανία ψυχοφαρμάκων, επιχείρησαν να βοηθήσουν μετανάστες που οι μπάτσοι κακοποιούσαν στη μέση του δρόμου. Με την κατηγορία της επίθεσης σε αστυνομικούς, τους επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός.

Στις 5 Απρίλη καταδικάστηκαν οι αναρχικοί Massimo Leonardi και Marco Ferruzzi, κατηγορούμενοι για την επίθεση που είχε δεχτεί ασφαλίτης ο οποίος εντοπίστηκε μέσα στο αναρχικό μπλοκ κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στη σύνοδο της Ε.Ε. στη Ρώμη, στις 4 Οκτώβρη 2003. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι 1 χρόνος και 2 μήνες, κοινή και για τους δύο, καθώς και 1.000 ευρώ αποζημίωση στο μπάτσο, και εναντίον της ασκήθηκε έφεση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΥΠΟΘΕΣΗΣ MARINI”

Στις 20 Απρίλη εκδικάστηκε σε τρίτο βαθμό η υπόθεση της δίωξης δεκάδων εξεγερσιακών αναρχικών στην Ιταλία -γνωστή ως "υπόθεση Marini". Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι: 15 χρόνια στην Angela Lo Vecchio, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή Rebibbia της Ρώμης, 10 χρόνια στον Orlando Campo, που αφέθηκε όμως σύντομα ελεύθερος αφού είχε ήδη εκτίσει πολυετή ποινή για πράξη για την οποία τελικά αθωώθηκε, 6 χρόνια στον Alfredo Bonanno που συνελήφθη στην Τεργέστη και οδηγήθηκε στη φυλακή της πόλης, και 3 χρόνια και 9 μήνες για τον Carlo Tesseri που βρίσκεται στις φυλακές της Μπολόνια. Καταδικάστηκαν επίσης: σε ισόβια και 19 μήνες απομόνωσης ο Francesco Porku, που ήταν ήδη κρατούμενος, και σε 30 χρόνια ο Gregorian Garaggin, επίσης φυλακισμένος πριν την τωρινή καταδίκη, όπως και η Rose Ann Scrocco που διαφεύγει της σύλληψης.

ΡΩΜΗ. Στις 4 Ιούνη έγιναν διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Μπους, με συμμετοχή 100.000 ατόμων. Στην αστυνομοκρατούμενη πόλη, ακτιβιστές εκτόξευσαν καπνογόνα και αυγά σε κτίρια τραπεζών και στο υπουργείο άμυνας.

 

*

1