(Αναρχικό Δελτίο, νο 29, Μάρτης 2004)

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

10/2. Θεσσαλονίκη. Η "Φράξια μητροπολιτικού αντάρτικου" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Β. Όλγας " ως ένδειξη τιμής στη μνήμη του Χ. Τεμπερεκίδη που δολοφονήθηκε πριν πέντε χρόνια από τα ένστολα γουρούνια και ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κατηγορουμένους για την υπόθεση του ΕΛΑ".

13/2. Θεσσαλονίκη. Αυτοκίνητο της εταιρείας φύλαξης GROUP 4 έγινε στόχος εμπρησμού με γκαζάκια. Άγνωστος, με τηλεφώνημά του, δήλωσε: "Με το μίσος σας να μας τρέφει και με την οργή να μας δυναμώνει προτείνουμε τους όρους καταστροφής της αλλοτρίωσης ως βίωμα για την άμεση απελευθέρωση της καθημερινής μιζέριας και ρουτίνας. Εμείς οι φτωχοί, με τα πλούσια όνειρα γεμάτα φωτιά…".

14/2. Θεσσαλονίκη. Επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο πολιτικό γραφείο του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ Σ. Τσιτουρίδη στην οδό Τσιμισκή.

26/2. Οι "Εστίες Λαϊκής Αντίστασης" ανέλαβαν με προκήρυξη την ευθύνη για τον εμπρησμό δύο γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ στον Υμηττό και τα Μελίσσια, τριών της Ν.Δ. στην Καλλιθέα. το Ν. Ψυχικό και το Μοσχάτο και του πολιτικού γραφείου του Θ. Κατσανέβα. Στην προκήρυξή τους ανέφεραν: "Η επιλογή οι εμπρηστικές επιθέσεις να γίνουν εναντίον των δύο μεγάλων κομμάτων δεν σημαίνει ότι τα μικρότερα κόμματα και συγχρόνως όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο εκλογικό καρναβάλι είναι αμέτοχοι. (…) Καμιά συμμετοχή στις εκλογές. Δρόμοι γεμάτοι, καναπέδες άδειοι".

27/2. "Ο Φοίβος και η Αθηνά" ανέλαβαν με τηλεφώνημα την ευθύνη για τον εμπρησμό δύο φορτηγών του ΥΠΕΧΩΔΕ στις Τρεις Γέφυρες "ως καλωσόρισμα των αθανάτων της ΔΟΕ και ενάντια στις δολοφονίες εργατών στα ολυμπιακά κάτεργα..."

*

1