(Αναρχικό Δελτίο, νο 29, Μάρτης 2004)

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
της 6ης Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού

Αυτές τις ημέρες της αποθέωσης της εικονικής πραγματικότητας με τις λαμπερές εικόνες που μας βομβαρδίζουν από τις οθόνες για να ξεχάσουμε τη ζοφερή αλήθεια της ανεργίας, της ακρίβειας, της ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, της διαφθοράς και καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου, της αμερικανοποίησης και της καταστολής

Αυτές τις ημέρες, πέρα από την εικονική πραγματικότητα των πολιτισμένων και πολυτελών συνθηκών της κράτησης μας, σε γκρίζους υγρούς τάφους για κελιά, με ένα μικρό τσιμεντένιο προαύλιο περιτριγυρισμένο από πανύψηλους τοίχους και με το πάνω μέρος σκεπασμένο με πυκνό δίχτυ, ώστε ποτέ το μάτι να μην μπορεί να δει ουρανό, ούτε να φύγει πέρα από τα 10 μέτρα, να μην μπορεί να δει ένα πράσινο φύλλο, ολοκληρώνεται για μας τους πολιτικούς κρατούμενους της υπόθεσης της 17Ν στη Λάρισα, άλλος ένας Νέος Παρθενώνας, άλλο ένα ελληνικό Γκουαντανάμο.

Γιατί όμως στη Λάρισα, αφού ζούμε κι εδώ στην γκρίζα αυτή πραγματικότητα επί 18 μήνες στις ίδιες συνθήκες και όπου ήδη αποδίδουν τα αποτελέσματά τους η απομόνωση και η αισθητηριακή αποστέρηση, προκαλώντας προβλήματα στα μάτια, στις κλειδώσεις, στην ικανότητα συγκέντρωσης και αλλού;

Γιατί εκτός από μας πρέπει να εξοντωθούν και οι οικογένειές μας, αφού θα πρέπει να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα για να μπορέσουν να μας δουν μισή ώρα τη φορά πίσω από χοντρά τζάμια. Αλλά και γιατί πρέπει επιπλέον να αδειάσουν τα κελιά στον Κορυδαλλό για να τα δοκιμάσουν και άλλοι κρατούμενοι, για να νομιμοποιηθεί και να επεκταθεί το απάνθρωπο καθεστώς κράτησης και εξόντωσης του σώματος του μυαλού και της ψυχής.

Καλούμε κάθε αριστερό και κάθε δημοκράτη να δει πίσω από την εικονική πραγματικότητα, να δει την πορεία που προδιαγράφεται με μοντέλα καταστολής οργουελιανού τύπου και ολοκληρωτικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης, και να σπάσει το τείχος της σιωπής. Εμείς από την μεριά μας δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την αργή εξόντωση και απανθρωποποίησή μας και θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Η αντίσταση στα ειδικά κελιά δεν αφορά μόνο εμάς. Είναι αντίσταση ενάντια στην αμερικανοποίηση του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος. Είναι αντίσταση στον ολοκληρωτισμό.

24-2-2004

 

 

*

1