(Αναρχικό Δελτίο, νο 29, Μάρτης 2004)

AΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝH

Ο Simon Chapman και άλλοι 12 κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις του Ιούνη ΑΠΑΛΛΑXΘHKAN από κάθε κατηγορία σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο δημοσιεύθηκε στις 13 Φλεβάρη. Έξι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο Carlos Μartinez, παραπέμπονται μόνο για πλημμελήματα, και για τους υπόλοιπους οχτώ κατηγορουμένους διατάσσεται συνέχιση της ανάκρισης αφού το Συμβούλιο εντόπισε πολλά κενά και αντιφάσεις στις μαρτυρικές καταθέσεις αστυνομικών και ανεπάρκεια του λοιπού αποδεικτικού υλικού! (Από ανακοίνωση του LEGAL TEAM 2003)

“ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. Τα σημερινά είναι εξαιρετικά νέα για κάποιους και κάποιες από εμάς, αλλά από τους 29 στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ως αποτέλεσμα του ξεσηκωμού της 21ης Ιούνη, πολλοί αδερφοί και αδερφές μας έχουν ακόμη κατηγορίες εναντίον τους. Οι δράσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσουν: ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να έχει γαμηθεί όπως εμείς. ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ θα μπορούσε να είναι φυλακισμένος ή να περιοριστεί η ελευθερία του με άλλο τρόπο. ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ πρέπει να συνεχιστούν με στόχο το να καταφέρουμε οι Ισπανοί αδερφοί μας -ο Carlos και ο Fernando - να γυρίσουν στα σπίτια τους πριν την ενορχηστρωμένη από το Κράτος "δίκη". ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ πρέπει να συνεχιστούν για να εκφραστεί διεθνής αλληλεγγύη σε ΟΛΟΥΣ τους κατηγορούμενους των γεγονότων της 21ης Ιούνη. Για εμένα, αυτό είναι το χρέος μου όταν επιστρέψω στη Βρετανία. Η ελευθερία μου δε σημαίνει τίποτα χωρίς την ελευθερία των αδερφών μου. Ο αγώνας συνεχίζεται...” Simon Chapman, 13/2/04

Σημ: Στις 12/3 ο εισαγγελέας εφετών Θεσ/νίκης Δημ. Παπαγεωργίου άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος θεωρώντας ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η ανάκριση για την υπόθεση Chapman.

 

*

1