(Αναρχικό Δελτίο, νο 29, Μάρτης 2004)

ENANΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΜΟΠΟΛΕΜΟ
ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
 

Στο όνομα της "ασφάλειας" της ολυμπιάδας, πραγματοποιούνται από τις 10 ως τις 23 Μάρτη "αντι"τρομοκρατικές Nατοϊκές ασκήσεις με την ονομασία "Ασπίς Ηρακλέους 2004". Οι ασκήσεις αυτές θα διεξαχθούν στην Αττική και το Αιγαίο από συμμορίες ένστολων δολοφόνων των ελληνικών και αμερικάνικων ειδικών δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας, με τη συνεργασία τεσσάρων ακόμα χωρών που ανήκουν στον κεντρικό πυρήνα του διεθνούς επιτελείου για την "ολυμπιακή ασφάλεια" (Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Καναδάς). Το μιλιταριστικό σκηνικό που έχει στηθεί περιλαμβάνει την κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας, την απόβαση κομάντος και τη συμμετοχή πλοίων του 6ου στόλου των ΗΠΑ, στα πλαίσια της πραγματοποίησης εικονικών επιχειρήσεων εξουδετέρωσης "τρομοκρατικών απειλών".

Πρόκειται για μια επιχείρηση που θέτει στο στόχαστρό της την ίδια την κοινωνία, με σκοπό την τρομοκράτηση και τη στρατιωτικοποίησή της. Μια επιχείρηση που αποτελεί μέσο για την εμπέδωση του νέου ρόλου διεθνών μισθοφορικών στρατευμάτων στο πεδίο της αστυνόμευσης και της καταστολής, ενώ επιπλέον μέσα από αυτήν ενισχύεται η διακρατική συνεργασία μυστικών υπηρεσιών, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών επιτελείων στα πλαίσια του παγκόσμιου τρομοπολέμου που διεξάγεται υπό την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη άσκηση είναι μια συνεισφορά του ελληνικού κράτους στην παγκόσμια "αντι"τρομοκρατική εκστρατεία των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, εκστρατεία που στην καπιταλιστική περιφέρεια εκδηλώνεται με τη μορφή των δολοφονικών επιδρομών και των καθεστώτων κατοχής, και στις δυτικές μητροπόλεις με τη μορφή της αδυσώπητης καταστολής του "εσωτερικού εχθρού" για την επιβολή ασφυκτικότερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Για το ελληνικό κράτος που ανήκει στο στρατόπεδο των επιτιθέμενων (όπως είναι έκδηλο μέσα από την πολιτικοστρατιωτική συμβολή του στην προώθηση της νεοταξικής βαρβαρότητας, τη συμμετοχή του στην "ισχυρή Ευρώπη" και τον προνομιακό ρόλο που εξασφαλίζει για την εθνική άρχουσα τάξη στην περιοχή των Βαλκανίων), οι συγκεκριμένες ασκήσεις και γενικότερα η επιχείρηση "ασφαλής ολυμπιάδα" αποτελούν μέσον για την περαιτέρω αναβάθμιση της θέσης του στο πλέγμα της παγκόσμιας κυριαρχίας. Ταυτόχρονα, αποτελούν εργαλείο για την επιτάχυνση της επίθεσής του ενάντια στην κοινωνία.

Στην ελληνική επικράτεια, το ιδεολόγημα της "ασφάλειας" των ολυμπιακών αγώνων αποτελεί εδώ και καιρό το όχημα για την απόσπαση συναίνεσης στην ένταση της κρατικής τρομοκρατίας. Οι εκατοντάδες κάμερες παρακολούθησης και η αστυνομοκρατία, οι διώξεις και οι φυλακίσεις αγωνιστών, τα έκτακτα στρατοδικεία και τα λευκά κελιά, καθώς και η παραδειγματική καταστολή κάθε κοινωνικής αντίστασης συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου που επιχειρείται να μονιμοποιηθεί, με στόχο την απρόσκοπτη επιβολή των κυριαρχικών σχεδιασμών. Οι αλλεπάλληλες ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους στα ολυμπιακά εργοτάξια και γενικότερα στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, οι "τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις" στα αστυνομικά μπλόκα και οι δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα στο όνομα της "ασφάλειας" αποκαλύπτουν με τον πιο ωμό τρόπο την εγκληματική φύση αυτών των σχεδιασμών.

Απέναντι στην τρομοκρατία των ντόπιων και ξένων αφεντικών και την ολυμπιάδα της καταστολής, να αντιτάξουμε το μόνο αντίπαλο δέος, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, στρατούς και κράτη, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Καμία ειρήνη με τ'αφεντικά!

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ
ΟΧΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ

Ανοιχτή συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών
11 Μάρτη 2004

 

*

1