(Αναρχικό Δελτίο, νο 26, Νοέμβρης 2003)

ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

15/10. Θεσσαλονίκη. Οι "Νυχτερινοί Επισκέπτες" ανέλαβαν την ευθύνη για εμπρησμό ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας "σαν ένδειξη αλληλεγγύης σε όλους τους ομήρους του κράτους". Ζημιές προκλήθηκαν και στην είσοδο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

- Αθήνα. Οι "Λυσσασμένοι Αναρχικοί" ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Κρίσης στην Κυψέλη, λέγοντας: "Ήταν μια πράξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας που βρίσκονται φυλακισμένοι για τα γεγονότα του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά της εξέγερσης δε διώκεται, δε φυλακίζεται (...) Ο αγώνας συνεχίζεται".

22/10. Θεσ/νίκη. Εμπρηστικοί μηχανισμοί ανεφλέγησαν σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Άνω Τούμπα. Την ευθύνη ανέλαβαν οι "Λυσσασμένοι Καμικάζι", "σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 7".

27/10. Η "επιτροπή για την προώθηση της αδιαλλαξίας" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό τουριστικού λεωφορείου και υποκαταστήματος του ΟΤΕ στη Θεσ/νίκη, "ως ελάχιστη απάντηση στο κύμα καταστολής σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία", προσθέτοντας "Λευτεριά στους 7".

29/10. Η "Κοινωνική Αλληλεγγύη" ανέλαβε την ευθύνη για εμπρησμό σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο Βοτανικό, ζητώντας την "άμεση απελευθέρωση των 7 φυλακισμένων της Θεσσαλονίκης".

30/10. Θεσ/νίκη. Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε στην είσοδο του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Τριανδρία. Την ευθύνη ανέλαβε η "επιτροπή για την προώθηση της αδιαλλαξίας" λέγοντας: "Λευτεριά στους 7 και στους επαναστάτες της 17Ν και του ΕΛΑ".

7/11. Τρία υποκαταστήματα τραπεζών (Κύπρου, Εμπορική και Eurobank) στη συμβολή των οδών Καπνικαρέας και Μητροπόλεως έγιναν στόχος εμπρηστών με γκαζάκια και μολότωφ. "Ήταν καλωσόρισμα στον αρχηγό του FBI. Λευτεριά στους 7 της Θεσσαλονίκης, στη 17Ν και σε όλους μας" δήλωσε άγνωστος.

8/11. Επίθεση με γκαζάκια σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σταυρούπολη Θεσ/νίκης. Στην Κηφισιά άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο του ΥΠΕΧΩΔΕ.

12/11. Η οργάνωση "Χρήστος Κασσίμης" ανέλαβε την ευθύνη για τοποθέτηση βόμβας στην τράπεζα citibank στου Ζωγράφου.

14/11. Η "Επαναστατική Αλληλεγγύη" ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις στην Αθήνα ως "ένδειξη αλληλεγγύης στους 7 συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης." Στόχοι ήταν υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας στην Καλλιθέα, της Πειραιώς και της Λαϊκής στη λεωφόρο Λαυρίου, της Αγροτικής στους Αμπελόκηπους, της Eurobank στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγ. Μελετίου και τα γραφεία της Ν.Δ στο Αιγάλεω.

 

 

*

1