(Αναρχικό Δελτίο, νο 26, Νοέμβρης 2003)


Από το πρωί της 20ης Νοέμβρη, καταλήφθηκε το κτίριο της Πρυτανείας στα Προπύλαια, και δημιουργήθηκε μια εστία αντίστασης και αντιπληροφόρησης στο κέντρο της πόλης για την υπόθεση των 7 και την εξέλιξη της απεργίας πείνας.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ


- 3η ανακοίνωση / Σάββατο, 22 Νοέμβρη


Με απόφαση της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Πρυτανείας, η κατάληψη αλληλεγγύης στους 7 φυλακισμένους αγωνιστές της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την άμεση απελευθέρωσή τους, συνεχίζεται για τρίτη ημέρα. Οι πέντε από τους εφτά προφυλακισμένους που διώκονται για τα γεγονότα αντίστασης στην πορείας της 21ης Ιούνη ενάντια στη σύνοδο της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε πολυήμερη απεργία πείνας και η υγεία τους είναι σε οριακό σημείο. Ο Φερνάντο Πέρεζ και ο Κάρλος Μαρτίν Μαρτίνεζ που διανύουν την 49η ημέρα απεργίας πείνας, όπως και ο Σπύρος Τσίτσας που βρίσκεται στην 46η ημέρα, νοσηλεύονται κρατούμενοι στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας. Από στιγμή σε στιγμή επίκειται να μεταφερθούν από τις φυλακές Κορυδαλλού σε δημόσιο νοσοκομείο ο Σουλεϊμάν Ντακντούκ ‘Κάστρο’ και ο Σάιμον Τσάπμαν που βρίσκονται στην 63η και 49η ημέρα απεργίας πείνας αντίστοιχα.

Η παρατεινόμενη ομηρία τους από το ελληνικό κράτος αντιστοιχεί σε προσπάθεια πολιτικής και φυσικής εξόντωσης αγωνιστών που διεκδικούν την ελευθερία με μοναδικό όπλο τη ζωή τους. Επιπλέον είναι ένα μήνυμα τρομοκράτησης για όποιον αντιστέκεται στους εφιαλτικούς σχεδιασμούς της κυριαρχίας, στους πολέμους και την “ειρήνη” της, που σκορπούν το θάνατο, γεννούν την εκμετάλλευση και την καταστολή. Μια στιγμή του αγώνα ενάντια σ’αυτή την πραγματικότητα ήταν και τα γεγονότα αντίστασης του Ιούνη στην αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες άνθρωποι δράσαμε ενάντια στη φιέστα των πολιτικών αφεντικών της Ευρώπης, κινούμενοι μακριά από λογικές συνδιαλλαγής, χειραγώγησης και διαμεσολάβησης.

Από την κατειλημμένη Πρυτανεία:

- Καλούμε όλους όσους αντιστέκονται να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους 7 φυλακισμένους αγωνιστές της Θεσσαλονίκης.

- Δηλώνουμε ότι οι προκλήσεις και η προσπάθεια εκφοβισμού των καταληψιών της Πρυτανείας από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως τα περιστατικά ξυλοδαρμών συντρόφων από ασφαλίτες τις δύο προηγούμενες νύχτες, δεν μπορούν να μας σταματήσουν και δεν θα μείνουν αναπάντητες.

- Εκφράζουμε τη θερμή μας αλληλεγγύη στους εφτά συντρόφους μας που κρατούνται στο νοσοκομείο της Νίκαιας, στις φυλακές Κορυδαλλού και στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και σε όλους τους φυλακισμένους αγωνιστές. Σε όλους όσους αγωνίζονται για την απελευθέρωση των 7, στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τη Μυτιλήνη, το Βόλο, τα Γιάννενα, τη Λάρισα, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Σε όσους διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν, καταλαμβάνουν ελληνικές πρεσβείες και κινητοποιούνται με κάθε μέσο, στην Αγγλία, την Ισπανία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Αργεντινή. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται σε όλο τον πλανήτη, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς κράτη και αφεντικά, χωρίς σύνορα και φυλακές.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 7 ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ


Συνέλευση της Κατάληψης της Πρυτανείας
Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι στους 7 φυλακισμένους αγωνιστές

 

 

*

1