(Αναρχικό Δελτίο, νο 26, Νοέμβρης 2003)

Για την εισβολή στο Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη
Απόσπασμα από κείμενο του στεκιού

Το τελευταίο διάστημα ένα είδος πίεσης από τα “παλιά” ασκείται σε όλους τους Κοινωνικούς χώρους και μεταξύ αυτών και στο Ελευθεριακό Στέκι “Πικροδάφνη”. Διαρκείς παρακολουθήσεις και εξακριβώσεις στοιχείων για εκφοβισμό.

Την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, ενώ στο Ελευθεριακό Στέκι “Πικροδάφνη” γινόταν μια εκδήλωση - ενημέρωση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη σήμερα, 4 ασφαλίτες (παλιά θα τους λέγαμε ΕΣΑ) στρατοπέδευσαν επιδεικτικά στην γωνία Αγ.Βασιλείου και Π.Π. Γερμανού. Από το Στέκι απαιτήσαμε να φύγουν, δεν είχαν κανένα λόγο να βρίσκονται εκεί. Τελικά μετά από αρκετή πίεση αποχώρησαν για να επανέλθουν την επομένη δριμύτεροι. (Στις μέρες μας τα τανκς όχι απλά δεν ξεχνούν αλλά ούτε και αργούν).

Μέσα στα πλαίσια του ταχύτατου σέρβις την επόμενη μέρα, Σάββατο 15 Νοέμβρη το βράδυ, αυτός που μας χτυπούσε την πόρτα δεν ήταν ο γαλατάς... Πρώτα σταμάτησαν 3 νεαρούς 17χρονους που έφευγαν εκείνη την ώρα από το στέκι. Τους τράβηξαν παράμερα και τους πέρασαν χειροπέδες. Δεν έλειψαν βέβαια και οι καθιερωμένες σφαλιάρες γιατί οι ασφαλίτες ως φανατικοί οπαδοί της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και των λαογραφικών στοιχείων, αντιδρούν στο ρόλο του οργάνου ή του πόλισμαν και δείχνουν σαφή προτίμηση σε αυτόν του μπάτσου. Η “επιχείρηση” απασχόλησε γύρω στους 30 ασφαλίτες οι οποίοι με το πρόσχημα ότι ψάχνουν για ναρκωτικά εισέβαλαν στο στέκι, έκαναν τα πάντα φύλλο και φτερό, συνέλεξαν ό,τι επικίνδυνο βρήκαν όπως αυτοκόλλητα, αφίσες, το καταστατικό του συλλόγου κλπ. Αφού στεναχωρήθηκαν που δεν βρήκαν τίποτα, μάζεψαν όλο τον κόσμο γύρω στα 15 άτομα τα οδήγησαν στο ύψος της Βουλιαγμένης με τα πόδια ώστε να μην τους αντιληφθεί κανένας γείτονας και από κει τους οδήγησαν στην Γενική Ασφάλεια Αθηνών απ' όπου τους άφησαν μισή ώρα αργότερα. Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Χούντα δεν υπάρχει μόνο στην Τουρκία.

 

 

 

*

1