(Αναρχικό Δελτίο, νο 26, Νοέμβρης 2003)

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Στις 15 Οκτώβρη, πενήντα σύντροφοι και συντρόφισσες κατέλαβαν το κτίριο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίου Τύπου σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 7 της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης αναρτήθηκαν πανό, μοιράστηκαν προκηρύξεις και γράμματα των κρατούμενων και φωνάχτηκαν συνθήματα. Σύντομα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους γύρω από το κτίριο και τρεις ανώτεροι αξιωματικοί επιχείρησαν να μπουν μέσα απωθώντας τους συγκεντρωμένους. Οι προσπάθειές τους απέτυχαν και η κατάληψη ολοκληρώθηκε με επιτυχία ύστερα από μία ώρα, όπως είχε εξαρχής αποφασιστεί. Το κείμενο της κατάληψης:

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Καταλαμβάνουμε το κτήριο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 7 κρατούμενους της Θεσσαλονίκης αλλά και ως απαίτηση για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Με την ενέργειά μας αυτή επιδιώκουμε να σπάσουμε το τείχος της σιωπής γύρω από τη σύλληψη και την ομηρία των συντρόφων μας, θεωρώντας ότι τα Μ.Μ.Ε. με τη συκοφάντηση και τη διαστρέβλωση των γεγονότων αντίστασης της συνόδου των αφεντικών της Ε.Ε. του Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, με την αναπαραγωγή δελτίων τύπου της αστυνομίας και με την αποσιώπηση των μαζικών συλλήψεων, της δίωξης κατά 29 αγωνιστών και της προφυλάκισης 7 από αυτούς, είναι συνυπεύθυνα για τη συνθήκη της κράτησής τους.

Οι σύντροφοί μας είναι προφυλακισμένοι από τις 21 Ιούνη μετά από τα γεγονότα της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στη Θεσσαλονίκη. Οι πέντε βρίσκονται στις φυλακές Διαβατών Θεσ/νίκης και οι δύο στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας.

Από τις 21 Σεπτέμβρη ο S.D. CASTRO (πολιτικός πρόσφυγας από τη Συρία που ζει στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια) έχει ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή του αλλά και την άδεια παραμονής του στην Ελλάδα (στη χώρα του έχει καταδικαστεί σε θάνατο λόγω των πολιτικών του ιδεών).

Από τις 5 Οκτωβρίου έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας οι: Simon Chapman, Carlos Martin και Fernando Perez, ενώ από τις 8 Οκτώβρη ο Σπύρος Τσίτσας. Σήμερα ο Castro συμπληρώνει 25 ημέρες απεργίας πείνας, ο Simon, ο Carlos και ο Fernando 11 ημέρες και ο Τσίτσας 8 ημέρες απεργίας πείνας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 7 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ,
15/10/03

 

 

*

1