(Αναρχικό Δελτίο, νο 24, Iούλης 2003)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στην αστυνομοκρατούμενη και ασφυκτικά ελεγχόμενη Θεσσαλονίκη λόγω της συνόδου κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. επιλέχθηκαν χώροι του Πανεπιστημίου από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές ως τόπος συνάντησης και επικοινωνίας συντρόφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και ως τόπος διαμονής και εστία αντιπληροφόρησης.

Τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της συνόδου πραγματοποιήθηκαν στο χώρο αυτό συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις και βιντεοπροβολές ενώ παράλληλα λειτουργούσαν αυτοοργανωμένες ομάδες σίτισης, ιατρικής και νομικής στήριξης.

Στην πορεία της 21ης Ιούνη ενάντια στη σύνοδο των 25 εγκληματιών και δολοφόνων της Ε.Ε., μετά τις συγκρούσεις του μπλακ μπλοκ με την αστυνομία στο κατεχόμενο κέντρο της πόλης, την εκτεταμένη χρήση χημικών, ακόμα και τη ρίψη πλαστικών σφαιρών που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς διαδηλωτών, η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές προσαγωγές, συλλήψεις και άγριους ξυλοδαρμούς. Τέλος, διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν το χώρο των Πανεπιστημίων όπου κατέφευγε κόσμος από την πορεία και εκτόξευσε στο εσωτερικό δακρυγόνα, ενώ η Σύγκλητος συνεδρίαζε με θέμα την άρση του ασύλου. Αυτή τη στιγμή, ο χώρος των Πανεπιστημίων που εξακολουθεί να φιλοξενεί δραστηριότητες αντιπληροφόρησης και συνελεύσεις βρίσκεται ακόμα περικυκλωμένος από αστυνομικό στρατό.

Οι σύντροφοι που παραμένουμε μέσα, απαιτούμε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που συντηρούν ένα κλίμα ομηρίας και την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της πορείας της 21ης Ιούνη. Καλούμε όλους σε κινήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΝΗ

 

συνέλευση συντρόφων που παραμένουν στο χώρο,
ξημερώματα Κυριακής 22 Ιούνη

 

 

*

1