Φωτογραφίες από το διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα σε αλληλεγγύη με τον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα ορυχεία χρυσού

0
809

Στις 7 και 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, στην Αθήνα το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Συντονιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

Την πρώτη μέρα πραγματοποιήθηκε συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του αγώνα με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων “Υπεραστικοί”, “Χαρτοπόλεμος”, “Σπείρα”, “Productive”, “Timetrap”, “Μαύρα Πρόβατα” στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος αγωνιστών και αλληλέγγυων.

Την επόμενη μέρα η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολές ενημερωτικών βίντεο για τα μεταλλεία και την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. Η συζήτηση άνοιξε με την εισήγηση της Συντονιστική Συνέλευσης και ακολούθησαν τοποθετήσεις από συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα καθώς και τοποθετήσεις των συλλογικοτήτων της Αθήνας που συμμετείχαν στην διοργάνωση του διημέρου και αγωνιστών από την Αθήνα και άλλες περιοχές. Μέσα από τις τοποθετήσεις, πέρα από την άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα στη Χαλκιδική, την καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών, κατατέθηκαν επίσης θέσεις, εμπειρίες και συμπεράσματα τόσο γύρω από τα ζητήματα του πολύχρονου αγώνα ενάντια στα μεταλλεία όσο και από άλλους αγώνες ενάντια στη λεηλασία της φύσης (ανεμογεννήτριες, Αχελώος, Πάρνηθα, πάρκα και δημόσιοι χώροι κ.ά.)

Για εμάς, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια σημαντική στιγμή στην κατεύθυνση της ανάδειξης της αλληλεγγύης, τόσο με τον συγκεκριμένο αγώνα, όσο και της σύνδεσης των διαφορετικών αγώνων που ξεσπούν ενάντια στους σχεδιασμούς του κράτους και του κεφαλαίου για τη λεηλασία του φυσικού κόσμου.

Να ευχαριστήσουμε, και από την πλευρά μας, τους αγωνιστές από την επιτροπή της Μ. Παναγίας,το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκηςκαι την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που τοποθετήθηκαν στη συζήτηση καθώς και όλους του αγωνιστές και αγωνίστριες από Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις. Να ευχαριστήσουμε επίσης και τα συγκροτήματα που έπαιξαν στη συναυλία.

Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία

27/3/2014

Συναυλία αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στο Μηχανουργείο

Έκθεση φωτογραφικού και έντυπου υλικού από τον χώρο της εκδήλωσης