Category: ΚΕΙΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα ενάντια στην εκτροπή και τα φράγματα του Αχελώου

Η Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα θα πραγματοποιήσει το κάμπινγκ που διοργανώνει κάθε χρόνο τον δεκαπενταύγουστο στη Μεσοχώρα Τρικάλων, από τις 14 ως τις 18 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, όπου θα γίνει και η συγκέντρωση στο φράγμα της ΔΕΗ στον Αχελώο.

Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα

Στις 5 Δεκεμβρίου 2011 θα γίνει στα Τρίκαλα η εξ αναβολής δίκη των κατοίκων της Μεσοχώρας οι οποίοι στις 17 Μάρτη 2009 δεν επέτρεψαν την είσοδο στο χωριό τους των συνεργείων της Νομαρχίας που εμφανίστηκαν με συνοδεία της αστυνομίας για την κτηματογράφησή του. Επικεφαλής των συνεργείων ήταν ο αρμόδιος αντινομάρχης καταγόμενος κι ο ίδιος από τη Μεσοχώρα αλλά παρά την απαίτησή του και την επιμονή των υπαλλήλων της Νομαρχίας η κτηματογράφηση αποτράπηκε. Σκοπός της κτηματογράφησης ήταν η αποτύπωση των περιουσιών με σκοπό να απαλλοτριωθούν αναγκαστικά ώστε το χωριό να εκκενωθεί και να κατακλυσθεί στη συνέχεια από τα νερά του τεχνητού ταμιευτήρα που έχει σχεδιαστεί να αφανίσει το φαράγγι του άνω Αχελώου στην Νότια Πίνδο και τους παρακείμενους οικισμούς. Ήταν μια ενέργεια των κατοίκων στα πλαίσια του μακροχρόνιου αγώνα για τη σωτηρία της Μεσοχώρας και του Αχελώου από τα γιγαντιαία φράγματα και την εκτροπή του στη Θεσσαλία και για αυτό αξίζουν κι  έχουν την αλληλεγγύη μας.

Την Πέμπτη 7 Ιούλη, στις 6 μ.μ., θα γίνει συνάντηση της Πρωτοβουλίας αγώνα για τη γη και την ελευθερία, στο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Μεσολογγίου 17 Εξάρχεια) με θέματα : α) απολογισμός του διήμερου οδοιπορικού αντίστασης στην Πάρνηθα (2-3 Ιούλη) και β) διοργάνωση της Αυτόνομης Συνάντησης Αγώνα στον Αχελώο, τον Αύγουστο στην Μεσοχώρα Τρικάλων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ :

AΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ

Ο πυρηνοκίνητος Τιτανικός βυθίζεται ακτινοβολώντας θάνατο

Προβολή της τανίας :
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
την Τρίτη 3 Μάη 2011, 7:30 μ.μ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΣΤΗ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ
Ο πυρηνοκίνητος Τιτανικός βυθίζεται ακτινοβολώντας θάνατο

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός 9 ρίχτερ χτύπησε ένα μήνα πριν, στις 11 Μάρτη 2011, την Ιαπωνία και ακολούθησε τσουνάμι με κύματα ύψους μέχρι και 16 μέτρα που σάρωσαν την ανατολική ακτή του μεγάλου νησιού Χονσού. Πολλές χιλιάδες ήταν τα θύματα αλλά ο πραγματικός εφιάλτης που έπληξε την Ιαπωνία και απειλεί όλη την ανθρωπότητα δεν ήταν τα αναπόδραστα φυσικά φαινόμενα, αλλά τα καταστροφικά έργα των ίδιων των ανθρώπων, η αιχμή της τεχνολογίας τους, τα πυρηνικά εργοστάσια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πυρηνικός εφιάλτης πλήττει την Ιαπωνία μιας και είναι η χώρα που δέχτηκε τις ατομικές βόμβες των αμερικανών το 1945 στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ήταν στο τέλος του β” παγκόσμιου πολέμου από τον οποίο η Ιαπωνία έβγαινε συντετριμμένη μετά από μια μακρόχρονη προσπάθεια να κυριαρχήσει στη λεκάνη του Ειρηνικού και τις χώρες της Άπω Ανατολής με τις πλούσιες πρώτες ύλες τους που δεν υπάρχουν στα ιαπωνικά νησιά. Αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες της, η μεταπολεμική αυτοκρατορική Ιαπωνία ως στήριγμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έγινε ένας βιομηχανικός και τεχνολογικός κολοσσός, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Εξαιτίας δε της προσφερόμενης αμερικάνικης τεχνολογίας και για να υποκαταστήσει την φτώχεια της χώρας σε ορυκτές ενεργειακές πηγές, η ιαπωνική ελίτ επέλεξε, παρά  την τραγωδία της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, καθώς και τη γιγαντιαία διακινδύνευση που σήμαινε μια τέτοια επιλογή, την ανάπτυξη εργοστασίων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για «ειρηνικούς» σκοπούς.
Το γεγονός ότι οι συνέπειες από την ανάπτυξη της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας δεν έχουν τίποτα το ειρηνικό, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί όχι μόνο σε πλήθος από πυρηνικά «ατυχήματα»  αλλά και σε κάθε στάδιο της εξόρυξης και εμπλουτισμού ουρανίου, της χρήσης πυρηνικών υλικών και της αποθήκευσης των αποβλήτων, αγνοήθηκε. Και η απάντηση στους τρομακτικούς κινδύνους που απειλούσαν την Ιαπωνία, με δεδομένα την υψηλή σεισμικότητα, τα μεγάλα ωκεάνια παλιρροϊκά κύματα αλλά και την ηφαιστειακή δράση στην περιοχή του ιαπωνικού αρχιπελάγους, ήταν ένας πολύ διαδεδομένος μύθος περί της απόλυτης ασφάλειας που προσφέρουν η ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τεχνολογία στη χώρα και η τεχνοκρατία, καθώς και η υψηλού επιπέδου οργάνωση του κράτους με την παροιμιώδη στρατιωτική πειθαρχία του ιαπωνικού λαού.
Έτσι έφθασε η Ιαπωνία να μετρά ένα δίκτυο από 55 πυρηνικά εργοστάσια με πολλές δεκάδες αντιδραστήρες πάνω σε ηφαιστειακές ζώνες και τεκτονικά ρήγματα. Τα «ατυχήματα» και οι διαρροές ραδιενέργειας δεν έλειψαν ποτέ αλλά το μεγαλύτερο και το χειρότερο δεν είχε συμβεί ακόμα, συμπαρασύροντας το μύθο της ακαταμάχητης από τα στοιχεία της φύσης ιαπωνικής κρατικής μηχανής και της επιστημονικής τεχνοκρατίας. Ήταν αρκετός ο σεισμός της 11ης Μάρτη και το τσουνάμι για να αποδείξουν και στους πιο ανίδεους ή αδιάφορους ότι δεν υπάρχει καθαρή και ασφαλής πυρηνική ενέργεια, και ότι η πειθαρχία κι εμπιστοσύνη του λαού στο κράτος και τους επιστήμονες τεχνοκράτες επιφυλάσσει την καταστροφή κι όχι την σωτηρία.

Περισσότερα ...