Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην κατεχόμενη Αγορά της Κυψέλης, 27/8/12, 6 μμ

Πέρσι, στις 17 Αυγούστου 2011, ο δήμαρχος Καμίνης έκοψε το νερό στο Πάρκο της Κύπρου και Πατησίων σε μια ακόμα προσπάθεια να κάμψει τον κοινωνικό αγώνα που εστιάζεται εκεί αυτοργανωμένος στη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων. Φέτος, στις 18 Αυγούστου 2012, ο καραγκιόζης δήμαρχος έστειλε τα ΜΑΤ και τη δημοτική αστυνομία να ανακαταλάβουν την παλιά δημοτική Αγορά της Κυψέλης που χρησιμοποιούνταν εδώ και 6 χρόνια ως εστία δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων από  πολιτικές, κοινωνικές και ταξικές κινήσεις αγώνα (πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, σωματεία).

Μεγάλες είναι οι ευθύνες της δημοτικής παράταξης του πολιτικού φορέα Σύριζα «Ανοιχτή Πόλη» που νομίζοντας την Αγορά ως τσιφλίκι της, τη διαμεσολαβούσε και από καιρό συνδιαλεγόταν με την δημοτική αρχή για την «συνδιαχείριση» της που σημαίνει την παράδοσή της. Με τη ίδια λογική της «συνδιαχείρισης», η Ανοιχτή Πόλη είχε προσπαθήσει παλιότερα να παραδώσει στο Δήμο που το κατέστρεψε και το Πάρκο της Κύπρου αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας της άρνησης και της σθεναρής αντίστασης αγωνιζόμενων κατοίκων και αλληλλέγγυων.

Επιπλέον, μετά το δημόσιο ξεμπρόστιασμα αυτών που έκοψαν το νερό στο Παρκο κι αυτών που σιωπούσαν συνένοχα κάνοντας για ένα χρόνο τους ανήξερους, στις 4 Ιουλίου 2012 η Ανοιχτή Πόλη προσυπέγραψε στο 6ο Διαμερισματικό Συμβούλιο, μαζί με την παράταξη του Κακλαμάνη (ΝΔ-ΛΑΟΣ) την εσπευσμένη πρόταση της παράταξης του Καμίνη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να στείλει ο Δήμος για το πότισμα των δέντρων του Πάρκου της Κύπρου υδροφόρα! Πράξη που βρισκόταν σε αντίθεση με την πάγια κι ανυποχώρητη αγωνιστική διεκδίκηση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων που προσυπέγραψαν και πολλές άλλες τοπικές συνελεύσεις της πόλης για άμεση επανασύνδεση της παροχής του νερού στο πάρκο.

Να σημειωθεί, για το που έφθασε η συναίνεση ορισμένων στον Καμίνη εξαιτίας της εχθρότητάς τους  για τον αυτοοργανωμένο ακηδεμόνευτο αγώνα, ότι η διαμερισματική σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης στο 6ο Διαμέρισμα ισχυριζόταν ψευδώς σε συνέλευση της αγοράς (1/7/12) ότι ήταν ο Δήμος και όχι η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων που πότιζε το πάρκο μετά τη διακοπή του νερού τον Αύγουστο του 2011. Ούτε ο ίδιος ο Καμίνης δεν θα έλεγε τέτοιο παραμύθι!

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος έκοψε το νερό μέσα στο κατακαλόκαιρο με το γελοίο πρόσχημα ότι, ειδικά για το Πάρκο της Κύπρου, δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το λογαριασμό στην ΕΥΔΑΠ, καθώς και ότι στην παρέμβαση της Αντίστασης και Αλληλεγγύης στο 6ο Διαμερισματικό Συμβούλιο η πρόεδρός του (της παράταξης του Καμίνη) ισχυριζόταν ψευδώς ότι θα γίνει διακανονισμός με την ΕΥΔΑΠ και το νερό θα επανασυνδεθεί εντός 20ήμερου! Εννοείται βεβαια ότι το νερό δεν ξανασυνδεθηκε ποτέ και ότι η διακοπή του έγινε για να μην μπορούν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι και αλληλέγγυοι να φροντίζουν τα δεντρα που οι ίδιοι φύτεψαν στο νέο Πάρκο της Κύπρου μετα την καταστροφή του από τα συνεργεία του Δήμου.

Για να προσθέσουμε ένα ακόμα στοιχείο που καταδεικνύει την γελοιότητα των προσχημάτων που επικαλούνται ο Καμίνης και διάφοροι συναινούντες στην κατασταλτική πολιτική του απέναντι στο πάρκο της Κύπρου να πούμε ότι στην 7η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (πρακτικά 5 ης Απρίλη 2012) έγινε σύναψη μνημονίου συνεργασίας Δήμου Αθηναίων και ΕΥΔΑΠ σύμφωνα με το οποίο η ΕΥΔΑΠ έκανε δωρεά στο Δήμο παροχή νερού για τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους αξίας 50.000 ευρώ. Mόνο για το Πάρκο της Κύπρου δεν έχει νερό ο Δήμος, γιατί απλούστατα δεν θέλει να έχει!

Να θυμίσουμε επίσης ότι, όταν ο αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος κατέφθασε στο Πάρκο της Κύπρου στις 23 Ιουλίου 2012 με μια υδροφόρα του Δήμου και δυναμεις της αστυνομίας, επαπειλώντας συλλήψεις αγωνιζόμενων κατοίκων,  επικαλούνταν εκείνη την απόφαση του 6ου Διαμερισματικού Συμβουλίου (4/7/12) που προσυπέγραψε η Ανοιχτή Πόλη. Εννοείται βεβαια ότι η υπερψήφιση και η συναίνεση στην επιχείρηση του Δήμου να πάει, για τα μάτια του κόσμου, να ποτίσει το Πάρκο μετά από ένα χρόνο επιβεβλημένης από τον ίδιο λειψυδρίας αποτελούσε πράξη αποδοχής και μονιμοποίησης της διακοπής παροχής νερού, πραγμα που δεν είναι αποδεκτό από τους αγωνιζόμενους κατοικους που φροντίζουν και προασπίζουν το Πάρκο. Η προσπάθεια του Καμίνη αποκρούστηκε, ο αντιδήμαρχος με την υδροφόρα και την αστυνομία αποχώρησαν άπρακτοι και τα δέντρα του πάρκου φροντίζονται και ποτίζονται από τους αγωνιζόμενους κατοίκους με δικά τους μέσα.

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων που εδώ και δύο χρόνια στέγαζε μέρος των δραστηριοτήτων της στην κατειλημμένη ελεύθερη Αγορά της Κυψέλης θα συμμετέχει αλληλέγγυα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλείται από τη Συνέλευση της Ανοιχτής Κατάληψης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και θα γίνει τη Δευτέρα 27 Αυγούστου στις 6 μ.μ. στη Φωκίωνος Νέγρη, μπροστά στην Αγορά που εδώ και μέρες είναι περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.