Καταγγελία για την αστυνομική εισβολή στην κατάληψη της Χ. Τρικούπη 91

Καταγγέλλουμε την καταστολή της κατάληψης στέγης της Χ. Τρικούπη 91, η οποία ήταν η πρώτη δυναμική ενέργεια αντιμετώπισης στεγαστικών αναγκών, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του ’85 από άστεγους νέους, φοιτητές και εργαζόμενους.

Η διαδικασία της καταστολής, δρομολογήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη του σπιτιού (αγνώστων στοιχείων), ο οποίος ψευδώς δήλωσε ότι επισκέφτηκε το σπίτι πριν από 3 μήνες και ενημέρωσε τους καταληψίες για την ιδιότητά του, δηλώνοντας ακόμα ότι απειλήθηκε και εκδιώχθηκε απ’ αυτούς.

Η κατηγορία της “διατάραξης οικιακής ειρήνης” που τους απαγγέλθηκε, είναι σαφέστατα ανυπόστατη στο βαθμό που η κατάληψη υπήρχε και λειτουργούσε εδώ και 5 χρόνια. Η κατηγορία αυτή πρέπει να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη και την αστυνομία, που με την εισβολή τους αυτή καταστείλανε ένα κοινωνικό εγχείρημα που στηριζόταν στην αυτοοργάνωση, στη συλλογικότητα και την άμεση δράση των καταληψιών για την επίλυση των στεγαστικών και κοινωνικών τους αναγκών.

Όταν η απάντηση σε τέτοια κοινωνικά εγχειρήματα δίνεται από τη μεριά του Κράτους με την αστυνομική βία και την καταστολή, όταν η πιο παλιά κατάληψη της Αθήνας χτυπιέται μ’ αυτό τον τρόπο, τότε η μόνη απάντηση σε όλα αυτά, είναι η αυτοοργάνωση των άστεγων και η συλλογική τους δράση για νέες καταλήψεις ενάντια στην εκμετάλλευση των ιδιοκτητών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 31/5/90 12 π.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΕΓΗΣ ΑΘΗΝΑΣ