προηγούμενη σελίδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 2 π.μ, ομάδα φασιστοειδών που φώναζαν συνθήματα υπέρ της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37. Εκτοξεύοντας εφτά βόμβες μολότοφ επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο σε μια σειρά παρακρατικών επιθέσεων απέναντι σε πολιτικούς – κοινωνικούς χώρους αντίστασης που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 25/9, μέσα στο εθνικιστικό παραλήρημα για τη νίκη της ελληνικής ομάδας στο μπάσκετ, είχε πραγματοποιηθεί φασιστική επίθεση στην κατάληψη Villa Amalias με την κάλυψη και στη συνέχεια την απροκάλυπτη συμμετοχή της αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί, τον Απρίλη του 2005, δολοφονική επίθεση παρακρατικών, οπλισμένων με μαχαίρια και μολότοφ, στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, γεγονός που είχε αποτελέσει προκλητική κλιμάκωση επιθέσεων που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε μετανάστες, σε αγωνιστές και σε χώρους αντίστασης.

Είναι φανερό πως το κράτος, στα πλαίσια ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού, υποκινεί και καλύπτει τη δράση των παρακρατικών συμμοριών που κινούνται στη σκιά των κατασταλτικών μηχανισμών, απαλλαγμένες από τους περιορισμούς των επίσημων αρχών.

Πρόκειται για επιθέσεις εναρμονισμένες με τις μεθοδεύσεις και τα σκοπούμενα της κρατικής καταστολής ενάντια σε αγωνιστές του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την επιχείρηση εξουδετέρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και με την ιδεολογική τρομοκρατία του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Οι αυτοοργανωμένοι αντιεξουσιαστικοί χώροι, στέκια και καταλήψεις, αποτελώντας ορατά σημεία αναφοράς του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους και των λακέδων του με σκοπό την καταστροφή των συγκεκριμένων εστιών αντίστασης αλλά και ευρύτερα τον εκφοβισμό όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην εξουσία του κράτους και του κεφάλαιου.

Όντας αντιμέτωπο με την κινηματική και δυναμική δράση εκατοντάδων συντρόφων στο δρόμο, με αποκορύφωμα την αντικρατική – αντιφασιστική πορεία 2.500 ανθρώπων στις 19 Μάη, το κράτος αναδιπλώθηκε πρόσκαιρα αλλάζοντας τακτική, ποτέ όμως στόχο: Οι δημόσιες μετά βδελυγμίας αποκηρύξεις του ναζισμού και η προβολή ενός δημοκρατικού προσωπείου, όπως συνέβη πρόσφατα με την απόπειρα των φασιστών να διοργανώσουν διεθνές κάμπινγκ, στην πραγματικότητα συμβαδίζουν με την ενθάρρυνση και την αξιοποίηση των παρακρατικών συμμοριών και της εγκληματικής τους δράσης ενάντια σε αγωνιστές και αυτοοργανωμένους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, θα υπερασπιστούμε μαζικά, συλλογικά και με κάθε μέσον όχι μόνο το χώρο μας αλλά και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους μαζί με όσους αντιστέκονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, ενάντια στον εθνικισμό και τον ρατσισμό, στέλνοντας τους φασίστες βρικόλακες πίσω στις τρύπες τους.

ΚΡΑΤΟΣ – ΜΜΕ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

8 Οκτώβρη 2005
Σύντροφοι και συντρόφισσες
από το κατειλημμένο έδαφος της Λ. Καραγιάννη 37