προηγούμενη σελίδα

 

Ανακοίνωση της Κατάληψης ΛΚ37

NO PASARAN !

Χθες, 19 Απρίλη, πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης προβολής στα πλαίσια του διημέρου εκδηλώσεων για τα 17 χρόνια της, η κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη δέχθηκε οργανωμένη επίθεση από συμμορία φασιστοειδών οπλισμένων με μαχαίρια οι οποίοι αποπειράθηκαν να εισβάλουν και εκτοξεύοντας μολότωφ να προκαλέσουν φωτιά στο κτίριο.

Η επίθεση των θρασύδειλων παρακρατικών λακέδων αποκρούστηκε. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής έξω από την κατάληψη, τραυματίστηκαν ένας σύντροφος και μια συντρόφισσα. Στη συνέχεια, η περιοχή κυκλώθηκε από ασφαλίτες και ΜΑΤ.

Αυτή η επίθεση σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση αποτελεί συνέχεια και προκλητική κλιμάκωση μιας σειράς φασιστικών επιθέσεων που προηγήθηκαν σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, σε αγωνιστές και σε μετανάστες.

Πρόκειται για δολοφονικά παρακρατικά χτυπήματα τα οποία εντάσσονται σε έναν ευρύτερο κατασταλτικό σχεδιασμό που στοχεύει στον εκφοβισμό των αγωνιζόμενων ανθρώπων και την καταστροφή των αυτοοργανωμένων χώρων. Όπου δεν μπορούν να δράσουν άμεσα οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, επιστρατεύονται οι παρακρατικές συμμορίες που δρουν απαλλαγμένες από κάθε περιορισμό των επίσημων αρχών.

Σε κάθε περίπτωση, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη μας, θα υπερασπιστούμε μαζικά, συλλογικά και με κάθε μέσον όχι μόνο το χώρο μας αλλά και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Θα είμαστε πάντοτε στους δρόμους μαζί με όσους αντιστέκονται ενάντια στη βαρβαρότητα του κράτους και του καπιταλισμού, ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό, στέλνοντας τους φασίστες βρυκόλακες πίσω στις τρύπες τους απ’όπου τους έβγαλε το κράτος.

ΠΙΣΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ!

Σήμερα, 20 Απρίλη στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη θεατρική και μουσική εκδήλωση για τα 17 χρόνια της κατάληψης.

Θερμούς χαιρετισμούς σε όλες τις αλληλέγγυες και τους αλληλέγγυους

σύντροφοι και συντρόφισσες από το κατειλημμένο έδαφος της Λέλας Καραγιάννη 37

 

 

 

1