προηγούμενη σελίδα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ!

Πρόσφατα μοιράστηκε στην Κυψέλη ένα άθλιο κείμενο φαιάς προπαγάνδας σε βάρος της κατάληψης επί της οδού Λέλας Καραγιάννη 37, με την παραπλανητική υπογραφή "Πρωτοβουλία κατοίκων Κυψέλης". Στην πραγματικότητα, το κείμενο αυτό το μοίραζαν φασιστοειδή μαζί με ρατσιστικό προεκλογικό υλικό του χρυσαυγίτη Α. Ζαφειρόπουλου, υποψήφιου δημάρχου της "Πατριωτικής Συμμαχίας" (οργάνωσης η οποία δημιουργήθηκε από χουντικούς και τους νεοναζί της "Χρυσής Αυγής).

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το φαντασιόπληκτο περιεχόμενο αυτού του προβοκατόρικου κειμένου στο οποίο μια συμμορία νοσταλγών του Χίτλερ, γνωστών για την εγκληματική τους δράση (δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών, μαθητών, φοιτητών, αριστερών και αντιεξουσιαστών) έχει το θράσος να λασπολογεί την κατάληψη -έναν αυτοδιαχειριζόμενο χώρο στέγασης και αντιεξουσιαστικής κοινωνικο-πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης δύο δεκαετιών όπου στεγάζονται εκδηλώσεις, εκδόσεις, προβολές και θεατρικές παραστάσεις- εμφανίζοντάς την ως δήθεν "κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και τραμπούκικων επιθέσεων" (!) και να "απαιτεί" την εκκένωσή της.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι με αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν απροκάλυπτα την ευθύνη και επιχειρούν να "εξηγήσουν" τις επιθέσεις τους ενάντια στην κατάληψη: Εκείνη που έγινε στις 19 Απρίλη του 2005, όταν με μαχαίρια και μολότοφ επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τραυματίζοντας δυο συντρόφους, και την επίθεση που έγινε στις 7 Οκτώβρη του 2005 όταν αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο κτίριο. Αυτές οι δυο επιθέσεις είναι μέρος μόνο μιας σειράς επιθέσεων για τις οποίες οι εγκληματίες της χ.α. έχουν το ακαταδίωκτο από τις αρχές, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για παρακρατικούς που άλλοτε υποκινούνται κι άλλοτε καλύπτονται από την αστυνομία στα πλαίσια ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδιασμού σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η συγκάλυψή τους από τις επίσημες αρχές του κράτους τούς αποθρασύνει σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτή τη φορά να προαναγγέλλουν μέσω του προβοκατόρικου κειμένου τους νέα επίθεση στην κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη. Αυτοί που ευθύνονται για τη δράση αυτών των εγκληματιών, μια δράση η οποία διαφημίζεται πλέον τόσο απροκάλυπτα δημοσιοποιώντας τους στόχους της που κανείς δε μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, είναι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί που τους θρέφουν στους κόλπους τους.

Πρόκειται για μια παρακρατική συμμορία η οποία, αφού ανακοίνωσε την δήθεν αυτοδιάλυσή της για να αποφύγει τυχόν διώξεις για την εγκληματική της δράση (η οποία διόλου δεν ανακόπηκε, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις - το μαχαίρωμα 3 μαθητών στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μάρτη και το μαχαίρωμα 3 φοιτητών στην Πάντειο στις 13 Απρίλη-), προσπαθεί να εξωραΐσει τα αποκρουστικά της εγκλήματα πίσω από ένα διάτρητο "κοινωνικό" προσωπείο. Με τα φασιστικά φυλλάδια που διακινεί κυρίως στην Κυψέλη, με τα συνθήματα ενάντια στους μετανάστες, με την αποχαυνωτική ντόπα του εθνικισμού, επιχειρεί να σπείρει το ρατσιστικό μίσος σε μια γειτονιά που στα σχολεία, τους δρόμους και τις πλατείες της συνυπάρχουν καθημερινά άνθρωποι από διαφορετικές χώρες του κόσμου κι αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά της.

Η εγκληματική δράση των παρακρατικών τραμπούκων αποτελεί την άλλη όψη της κρατικής καταστολής, στην παρούσα περίοδο, μια περίοδο διαρκούς όξυνσης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, όπου βασική επιδίωξη των κυρίαρχων είναι η τρομοκράτηση των εκμεταλλευόμενων και ο εκφοβισμός των αγωνιζόμενων ανθρώπων. Γι αυτό άλλωστε η δράση των θρασύδειλων φασιστοειδών στρέφεται ενάντια σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και αγωνιστές καθώς και σε κομμάτια της κοινωνίας -όπως οι μετανάστες- που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο του κράτους.

Στα εγκληματικά τους σχέδια, οι παρακρατικοί τραμπούκοι και οι κρατικοί πάτρωνές τους θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. Με όπλο την αλληλεγγύη, θα υπερασπιστούμε το χώρο μας και κάθε χώρο της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ξέρουμε καλά πως σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με όλους αυτούς, ντόπιους και μετανάστες, που αγωνίζονται για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Και όλοι μαζί θα στείλουμε τους φασίστες βρικόλακες πίσω στις τρύπες τους!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Κατάληψη της Λ. Καραγιάννη 37
και αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες
30 Απρίλη 2006