(Αναρχικό Δελτίο, νο 4, Γενάρης 2000 - Προκήρυξη μαθητών τον Οκτώβρη του '99)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ... 

Δεν ήταν μόνο ο νόμος του Αρσένη αλλά και όλα όσα έχουμε περάσει τόσα χρόνια στα σχολεία που άναψαν πέρυσι τη φλόγα της μαθητικής εξέγερσης. Κερδίσαμε τους δρόμους, πραγματοποιώντας μεγαλειώδεις πορείες, συγκρουόμενοι με τις δυνάμεις καταστολής, τους εγκάθετους γονείς και τα κομματόσκυλα, καταλάβαμε τα σχολεία και τα μετατρέψαμε σε χώρους συνάντησης και επικοινωνίας, μια επικοινωνία που τόσο έχουμε ανάγκη και τόσο μας στερεί το εκπαιδευτικό σύστημα. Ο αυθορμητισμός που διακατείχε τις κινήσεις μας στις περσινές κινητοποιήσεις, η φαντασία που επιστρατεύσαμε και εμπλούτισε τον αγώνα μας, η αστείρευτη διάθεση για αντίσταση, για αλλαγή προσέδωσε στο κίνημά μας ανεξέλεγκτα χαρακτηριστικά που πολλές φορές οδήγησαν στις συγκρούσεις με τους έμμεσους ή άμεσους υποστηρικτές του νόμου.

Και στις περσινές κινητοποιήσεις είχαμε να αντιμετωπίσουμε την καταστολή από τους ρουφιάνους της ΚΝΕ, που ακολουθώντας την πάγια τακτική τους προσπαθούσαν με κάθε τρόπο, συκοφαντώντας, χτυπώντας, προπηλακίζοντας, να τρομοκρατήσουν τους ίδιους τους μαθητές που αγωνίζονταν με κάθε μέσο για την ανατροπή του νόμου, για τη διατήρηση της αξιοπρέπειάς τους. Προσπαθούσαν να ελέγξουν και να περιορίσουν κάθε αυθόρμητη ενέργεια που εκδηλωνόταν από τους μαθητές και δεν συμφωνούσε με τα σχέδιά τους. Παίρνοντας την κεφαλή της πορείας προπαθούσαν να την μετατρέψουν σε πρωϊνό περίπατο αποφεύγοντας να στρίψουν στο υπουργείο. Το ίδιο σκηνικό και φέτος.

Παράλληλα με τις νέες κινητοποιήσεις των μαθητών συνεχίζεται και εντείνεται η προσπάθεια χειραγώγησης και καπελώματος του αγώνα μας από τους συνήθεις "πρωτοπόρους" και νταβατζήδες κάθε κινήματος. Μόνο που φέτος βάλθηκαν από την αρχή να μην αφήσουν καμιά ελεύθερη πρωτοβουλία μαθητών να αναπτυχθεί (επίθεση στο μπλοκ της Πρωτοβουλίας Μαθητών στην πορεία της 21ης Οκτωβρίου), ούτε να επιτρέψουν η κατάσταση να ξεφύγει από τα στενά και προκαθορισμένα όρια που θέλουν να την εντάξουν. Απαραίτητη λοιπόν προϋπόθεση για τη συνέχιση του αγώνα μας είναι να συντρίψουμε κάθε προσπάθεια ελέγχου των διαθέσεών μας από τους τραμπούκους της ΚΝΕ. Από αυτούς που κατάντησαν την λέξη κομμουνιστής να σημαίνει καταδότης, από αυτούς που με τις πλάτες των μπάτσων απροκάλυπτα κτυπούν και παραδίνουν διαδηλωτές στις δυνάμεις καταστολής. Περίτρανα παραδείγματα η παράδοση 153 διαδηλωτών στους μπάτσους στην πορεία του Πολυτεχνείου `98 και η μαθητική πορεία της 21ης Οκτώβρη `99, στην οποία ρουφιάνεψαν, ξυλοκόπησαν και παρέδωσαν διαδηλωτές στους μπάτσους.

Από αυτά τα γεγονότα αλλά και από τη στάση της εν λόγω ομάδας στις περσινές κινητοποιήσεις, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ποιοί είναι με το μέρος μας και ποιοί όχι, να ξεσκεπάσουμε τον ύποπτο ρόλο του συντονιστικού τους (ΣΑΣΑ), ενός σχήματος που θέλει να ελέγξει τις αντιδράσεις μας και να μας εμποδίσει να δώσουμε στον αγώνα μας τη μορφή που εμείς θέλουμε. Τίποτα στην Ιστορία δεν κερδήθηκε με παρακάλια και προσκυνήματα αλλά με αγώνα και σύγκρουση με τους καταπιεστές και κάθε είδους διαμεσολαβητές. Ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να αναστείλει την οργή μας, ας την αφήσουμε να ξεσπάσει! Ας αυτοοργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε. Ας παρασύρουμε μαζί με το νόμο όλους τους υποστηρικτές του.

Τα σχολεία μάς ανήκουν, ΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

Οι δρόμοι μάς ανήκουν, ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 

1